Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Remote Messages 2 tweak – iMessage na PCu
Remote Messages Banner

Remote Messages 2 tweak – iMessage na PCu

Vjerojatno ste već upoznati sa Appleovim servisom iMessage, ukoliko imate mobilni uređaj na iOSu 5/6, ili koristite Mac računalo sa instaliranim OS X 10.8 Mountain Lionom. Dakle, riječ je o servisu za besplatnu razmjenu poruka između Appleovih uređaja. Problem je ako ste na običnom PC računalu sa Windowsima (ili Linuxom), iMessage nećete moći koristiti jer Apple još nije izdao iMessage klijent za spomenute platforme, a kako mi se čini to se neće niti dogoditi (barem kako trenutno stvari stoje).

Što onda učiniti ako želite iMessage koristiti na Windowsima ili Linuxu? Rješenje je jailbreak tweak: Remote Messages 2. Jedini preduvjet za njegovo korištenje je bilo koji mobilni uređaj (iPhone, iPad, iPod Touch…) na iOSu 5 ili 6 koji je spojen na istu WiFi mrežu kao i vaše računalo. Nakon što instalirate navedeni tweak, i uključite ga u opcijama, Settings – Remote Messages, jednostavno na vašem računalu u internet pregledniku (Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer…) upišete IP adresu vašeg mobilnog uređaja sa portom 333 ili onim koji sami podesite, npr. 192.168.0.14:333 (IP adresa vašeg uređaja varira od routera do routera). Nakon toga vam se pojavi sučelje Messages aplikacije sa svim vašim kontaktima i chat listom. Od tuda možete koristiti sve blagodati Messages aplikacije kao i na vašem mobilnom uređaju.

RemoteMessages Screen

Od opcija u Remote Messagesu su vam dostupne postavke: promjena pristupnog porta (defaultni 333), zaštita pristupa sa login podacima te SSL enkripcija veze.
U samom Remote Messagesu nakon ulaska u sučelje preko internet browsera možete vidjeti jačinu signala mreže, jačina WiFi signala, status baterije na uređaju te mogućnost promjene izgleda sučelja (teme).

Remote Messages Settings

Remote Messages 2 je dostupan u Cydia storeu isključivo za mobilne uređaje na iOSu 5 ili 6 za cijenu od $2.50.

  • jelena

    Pozdrav…

    Imam problem sa iMessage, ne dolazi uopće do prijave nego poruka: Aktivacija značajke iMessage – Prijava nije uspjela, molimo provjerite Vašu mrežnu vezu i pokušajte ponovo. Probala sam već sve i svašta ,ali nikako da proradi!

    Da li znate , ima to veze jer je tele2 mreža, možda ne podržava?

    Unaprijed hvala!