Thursday, 19 September, 2019
Home >>> Cydia >>> Remove Background – Ugasite sve aplikacije koje rade u pozadini iPhone-a jednim potezom
remove-background-tweek-main

Remove Background – Ugasite sve aplikacije koje rade u pozadini iPhone-a jednim potezom

Remove Background je jos jedan veoma dobar i po mom misljenju neophodan Cydia Tweek koji se moze naci preko BigBoss Repo-a i to besplatno.

Kao sto vec znate Apple je u iOS-u 4.0 napokon ugradio multi tasking te dozvolio koristenje vise aplikacija u usto vrijeme. Nakon koristenja multi task-a i pozadinskih aplikacija mnogi su veoma brzo shvatili da je ovo jedan od najboljih funkcija nove verzije operativnog sistema. Medjutim postojao je mali problem? Nije bilo nacina da se ugase sve aplikacije u background-u na brz nacin i odjednom.

Nakon par dana koristenja desilo bi se da imate po 20 otvorenih aplikacija u isto vrijeme. Ovo bi vam gutalo memoriju i usporavalo iPhone. Naravno da bi ih ugasili morali bi gasiti jednu po jednu.  Blah! Tko ima vremena za to?

Na srecu BigBoss repo je prosle godine izbacio odlican tweek pod imenom Remove Background, koji radi u tandemu sa “Activator” tweakom te vam dozvoljava da jednim potezom pogasite sve aplikacije.

Da bi koristili Remove Background i Activator treba vam Jailbreak-an iPhone. Update: Radi na iOS 5.

Ovdje mozete nauciti vise o Activator Tweek-u – Activator – Kontrolirajte iPhone putem raznih gesti

Activator tweek se moze podesiti, da uz pomoc Remove Background Tweek-a ugasi sve aplikacije ako drzite ‘home’ dugme duze od jedne sekunde.

Remove Background tweek takodjer ima odlicnu opciju koja vam dozvoljava da izostavite neke od aplikacija. Tako na primjer ako ne zelite ugasit iPod app, Safari ili bilo koju drugu aplikaciju koju cesto koristite same je morate dodate na “exception” listu i ta se aplikacije nece ugasiti.

Ovo je odlican tweak koji ce vam ustediti vremena i koji bi po mom misljenju trebao biti na svakom jailbreak-anom iPhone-u.

Remove Background mozete naci u Cydia-a store-u pod BigBoss Repo-om.

Ispod mozete pogledati video koji prikazuje Remove Background tweek u akciji.

 • Mblesc

  Ja koristim ovo i funkcionira odlično mogu reć.

 • Barecomb

  Ja sam isto mislio šta će mi multitasking na mobitelu… Pa sam onda mislio da je ok taj polovični multitasking koji je apple ugradio, a po njihovom je gašenje jedne po jedne aplikacije sasvim legitiman Sizifov posao.

  Onda sam prešao na Android. Onda sam shvatio.

  • Zeljko

   Shvatio si da si pogresio? :)

   • Barecomb

    Onda sam shvatio da sam u krivu i da sam slijepo mislio kako je iOS nešto najbolje. Onda mi je bilo jano o čemu ti androidovci cijelo vrijeme pričaju.

    • Stevica Posao

     O cemu to pricaju? Otkrij nam tajnu.

 • Markovk

  Odlicna aplikacija, prijedlog staviti activator umjesto home buttona –> motion – shake device.. Samo ga protreses i pogasi ti sve aplikacije u pozadini..

 • Odlicna Aplikacija

 • seki77

  Kad izbrisem sve background procese ne radi vise push za mail nego moram ručno sinkronizirati

 • Anonymous

  Jel to vazi i za 3.1.3 whited00r os5?

  • Anonymous

   Pa naravno to ne mogu ni instalirat(iphone 3g-whited00r os5)