Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Safari Download Manager – Preuzmite bilo koju vrstu fajle putem Safarija
SDK main

Safari Download Manager – Preuzmite bilo koju vrstu fajle putem Safarija

Jedan od najpopularnijih tweak-ova za Jailbreak-ane iUređaje dobio je update za iOS 5. SDM – Safari Download Manager tweak koji Jailbreak-anim iUređajima omogućuje preuzimanje bilo kojeg sadržaja sa web stranica (video klipova, audio klipova, slika, te bilo kojeg drugog sadržaja).

Za stvaranje i razvijanje ovog tweak-a zaslužni su developeri Dustin Howett i Cocoanuts. Tweak je dostupan u Cydia trgovini za 5 $. SDM je proširenje za  Safari (web preglednik ugrađen u iOS). Osim na iPhone uređajima aplikacija radi s iPad i iPod Touch uređajima

.SDK file types

Kako bi aplikacija funkcionirala na vašem iUređaju potrebno je imati  iOS 4.x ili iOS 5.x, te iFile. iFile aplikacija, koji je dostupan na Cydia trgovini, obično košta 4$, ali ako ga kupite zajedno s SDM, dobijete 2 $ popusta, tako da ćete dobiti cijeli paket za oko 7 $, što je sasvim pristojno. Kada se pogleda rezultat koji na kraju dobijete.

Više o iFile aplikaciji

Cilj Safari Download Managera za iUređaje je omogućavanje lakšeg skidanja sadržaja sa interneta. Sama izrada ove aplikacije je urađena tako dobro, da se teško može primjetiti bilo kakva anomalija (izlazak iz aplikacije, blokiranje, zamrzavanje ekrana…).

SDK Download

Jedna od najvećih prednosti ovog tweaka je ta što tweak nije potrebno dodatno konfigurirati, te je moguće istovremeno preuzimati više datoteka. Safari Download Manager raspolaže velikom paletom ekstenzija za skidanje, također je omogućeno dodavanje i onih koje nisu podešene po osnovnim postavkama tweak-a.

Koliko god Safari Download Manager bio dobar, ipak nije savršen. No kako se svako malo pojavi update, nadamo se da će developeri koji rade na usavršavanju i krpljenju ovog tweaka, izvući maksimum, koji tweak može ponuditi. Najčešći problemi vezani su za skidanje sadržaja koji se nalazi na popularnoj RapidShare stranici. Evo ja upravo dok pišem testiram skidanje sa RS poslužitelja i stvari teku normalno. Tako da su vjerovatno pokrpali taj propust ili možda meni tweak ne pravi komplikacije.

Svi oni koji koriste ovaj tweak sigurno su i više nego zadovoljni njegovim mogućnostima, a Vi koji još uvijek niste upoznati sa prednostima koje dobijate ovim tweak-om, testirajte koliko je dobar ili pak loš, te svoje utiske podjelite sa ostatkom čitatelja.


Cijena: 5 $
Developer:
Dustin Howett
Repo: BigBoss
Web stranica: howett.net
Zadnja verzija: 2.0-3
Veličina: 0.11 MB