Friday, 30 July, 2021
Home >>> Cydia >>> Safari Upload Enabler Cydia tweak – Omogućite upload fileova u Safariju
safariuploadenabler

Safari Upload Enabler Cydia tweak – Omogućite upload fileova u Safariju

Jao, taj Safari! Neko bi rekao da ga uopće ne volimo koliko smo mu mana našli. Još jednom ćemo reći kako je Safari zaista solidan browser ali restrikcije koje je Apple nametnuo kako na njega, tako i na sam iOS traže duboke operativne zahvate putem Cydia tweakova. Nedavno ste imali priliku pročitati recenziju za Safari Download Manager a sada je vrijeme da vam prestavimo tweak koji Safari pregledniku omogućava operaciju suprotnu od downloada, Safari Upload Enabler.

Aplikacije kao što su Facebook, razne aplikacije za kameru i druge dozvoljavaju upload fotografija, video uradaka sa vašeg uređaj na bespuća interneta ali to ne dozvoljava Safari. Apple je blokirao tu njegovu funkciju te ste se dugo vremena morali pomiriti sa tim.

Onda je došao Safari Upload Enabler, tweak koji ovu blokadu posprema u ropotarnicu povjesti. Instalirajte ga, skoknite u Safari i usmjerite ga prema bilo kojoj web stranici gdje želite uploadati neki file. Imajte na umu da stranica na koju želite napraviti upload mora biti učitana u desktop, ne u mobile inačici. Kao i na običnom pregledniku na vašem računalu pronaći ćete u okviru stranice gumb sa nazivom “upload” te tapnuti na njega. Safari će vam otvoriti novi prozor iz kojeg ćete moći odabrati neki file ili fotografiju/video sadržaj. Sasvim jednostavno.

Ukoliko vam je konstantno potreban upload nekog sadržaja, čak i sa vašeg iPhonea onda je vrijeme da razmislite o investiranju 1.99$ u Safari Upload Enabler. Da li vam je potreban upload fileova na vašim mobilnim uređajima? Na koje načine se snalazite sa tim?