Saturday, 18 November, 2017
Home >>> Cydia >>> SafariBlankPage Cydia tweak – Natjerajte Safari da svaki put otvara čistu stranicu
SafariBlankPage

SafariBlankPage Cydia tweak – Natjerajte Safari da svaki put otvara čistu stranicu

Ukoliko ste jedan od vjernih korisnika Safari browsera na svom iUređaju, te još niste prešli na Chrome 100%, današnji tweak će obradovati vas ali i druge koji Safari i dalje koriste s vremena na vrijeme.

Iako postoje neki koji je smatraju korisnom, Safari na iOSu ima jednu više nego iritantnu značajku da svaki put kada ga pokrenete otvara posljenju stranicu koju ste posjetili, tj. otvara je u slučaju da vi niste “ručno” ugasili taj tab prije izlaska. Svako to ponovno otvaranje posljednje stranice iziskuje dodatno vrijeme te vam troši dodatne megabajte ako crpite 3G konekciju (da ne spominjemo da vas može dovesti u neugodnu situaciju ukoliko ste gledali neke škakljive sadržaje). Ukoliko vas, kao i mene, to živcira te vam je mrsko svaki put zatvarati sve tabove, od pomoći vam može biti novi SafariBlankPage tweak.

Pogodili ste, ovaj tweak tjera Safari da svaki put otvara praznu stranicu. Autor ovog tweaka je SUU, isti čovjek koji je zaslužan za Slide2Kill tweak. U Settings aplikaciji nećete naći nikakve dodatne mogućnosti podešavanja niti ćete vidjeti novu ikonu na Home Screenu. Ukoliko, kojim slučajem, vaš iUređaj nije jailbreakan, isti učinak možete postići ako na Home Screenu napravite Safari kraticu koja otvara URL “about:blank.”

SafariBlankPage možete besplatno preuzeti sa BigBoss repoa. Koliko vas još, i iz kojih razloga, koristi Safari? Ovo su još neki korisni tweakovi:

  • Miđo

    Ja imam naviku da zatvorim sve tabove poslije surfanja, glupo mi je da ostavim neki aktivan i zatvorim Safari… to je kao da obavim veliku nuždu, pa ostavim *ovno u WC šolji. Dakle, nepotreban tweak, bar meni. Ne budite lijeni nego zatvorite tabove prije gašenja Safarija.