Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Sakrijte SMS poruke od nepoželjnih pogleda uz PrivateSMS Cydia tweak
privatesms_cydia_tweak

Sakrijte SMS poruke od nepoželjnih pogleda uz PrivateSMS Cydia tweak

Novi Cydia tweak omogućuje da sakrijete sve poruke unutar SMS.app na iPhone uređaju.

Često se nalazite u društvu, neki od prijatelja pomalo su znatiželjni i žele samo malo vidjeti vaš iPhone, a tad se događa da kao i uvijek onako samo “slučajno” otvore SMS.app i pogledaju neke vama važne i privatne poruke! Cydia i developer imena Filippo Biga od sada će vam priuštiti zadovoljstvo da svakome bez straha od znatiželjnih pogleda predate vaš iPhone u razgledavanje. Cydia tweak imena PrivateSMS možete potpuno besplatno instalirati sa BigBoss repo source-a, a aktivan je već nakon instalacije. Princip rada je sljedeći: Kada otvorite SMS.app, nećete više vidjeti niti jedne poruke sve dok sami ne unlockate ( otključate) vidljivost. To ćete učiniti na način tako da kliknete na opciju s gornje lijeve strane Uredi (Edit) zatim u desnom gornjem kutu Unlock. Sada su sve vaše sms poruke ponovno vidljive. Možda jedina mana tweaka je ta da ne postoji nikakva lozinka ako se želi otključati vidljivost poruka, te svaki ponovni ulazak u SMS.app znači da ćete naletjeti na sakrivene poruke koje ćete morati otključati svaki puta na gore opisani način. Nedostaje to što unutar postavki nema opcije za omogućiti/onemogućiti tweak po volji. Brisanje ove SMS opcije s iPhone-a nakon instalacije moguće je jedino brisanjem tweaka unutar Cydie. Sve u svemu za ljubitelje tweakova ovo je još jedan u mnoštvu zabavnih.

Kako bi koristili PrivateSMS Cydia tweak potrebno je da vaš iPhone bude jailbreakan. Što je jailbreak, te koje su prednosti istoga možete pronaći ovdje, a ako pak želite saznati što je Cydia repo source i kako ga dodati pogledajte ovdje.

Kako biste instalirali i koristili PrivateSMS tweak pratite donje upute:

  1. Otvorimo Cydiu, te pod Search tab upišemo PrivateSMS
  2. Odaberemo PrivateSMS zatim Install->Confirm
  3. Restart Springboard i PrivateSMS je aktivan

*Napomena: Developer nije naveo koji su podržani iPhone uređaji za PrivateSMS tweak, kao niti za koju iOS verziju je kompatibilan. PrivateSMS s naše strane testiran je na iPhone 4 uz iOS 4.2.1

Omizio.com pratite i putem Facebook ili Twitter društvenih stranica.

Featured image credit: aiseesoft.com