Wednesday, 16 October, 2019
Home >>> Cydia >>> SBFlip tweak – iOS landscape mode i za starije uređaje
IMG_5680-1024x747

SBFlip tweak – iOS landscape mode i za starije uređaje

Jedna od software-skih razlika između iPhone-a 6 i 6 Plus je to da veći brat može iOS koristiti u landscape mode-u, odnosno horizontalnoj orijentaciji baš kao i iPad. Ako imate “obični” iPhone 6 ili neki od starijih modela, a dopada vam se ova opcija, dobiti je možete putem novog jailbreak tweaka pod imenom SBFlip.

Tweak, dakle, omogućuje Home Screen rotaciju i na uređajima na kojima ona nije omogućena od strane Apple-a. Jedini preduslov (pored jailbreaka, naravno) je da je na vašem uređaju iOS 8. SBFlip donosi i dvije mogućnosti: dinaminčni i stacionarni Dock, koje se biraju iz odjeljka u Settings aplikaciji. U dinamičnom modu Dock će ostati u donjem dijelu zaslona kada rotirate uređaj, dok će u stacionarnom režimu ostati na svom prirodnom mjestu a rotirat će se samo ikone. Ove dvije opcije tweak čine korisnim i za iPad u slučajevima da Dock želite zadržati na “prirodnom” dnu uređaja, tj. na desnoj strani kada ga rotirate.

Dok tweak većinom radi kako se od njega i očekuje, neki korisnici iPhone-a 5s i drugih uređaja sa manjim zaslonima žalili su se da se aplikacije nekad preklapaju. SBFlip možete besplatno preuzeti sa BigBoss repozitorija te ga isprobati i sami.

  • Mladen Marčić

    je li 4S podržan? :D

    • Darko_Omizio

      Jedi uvijek je da je uređaj na iOS 8.