Tuesday, 20 October, 2020
Home >>> Cydia >>> SBRotator 8 tweak omogućava horizontalni način rada i na starijim uređajima
sbrotatorios8-feat

SBRotator 8 tweak omogućava horizontalni način rada i na starijim uređajima

Već znate da ukoliko nemate iPad ili iPhone 6 Plus, iOS 8 neće moći koristiti u horizontalnom načinu rada na Home Screenu, Lock Screenu i mnogim aplikacijama. SBRotator tweak sa Cydia-e je ovu funkcionalnost donosio na iPhone uređaje još u vrijeme kada ju je imao samo iPad, a njegov developer Limneos ga je sada prilagodio i za rad na iOS 8.

SBRotator donosi mogućnost rada u landscape mode-u na sve uređaje koji to inače ne podržavaju, ali profitirati od ovog tweaka mogu i vlasnici podržanih uređaja jer im daje dodatne opcije poput rotacije na Lock Screenu. Odjeljak u Settings aplikaciji je izdašno popunjen raznim mogućnostima prilagodbe kao što su određivanje rotacije na pojedinim iOS elementima (SpringBoard, LockScreen), orijentacije rotiranja, mogućnost rotiranja u aplikacijama (Settings, App Store, Videos, Facebook…), te stil rotiranja zaslona na SpringBoardu. Za posljednje pomenutu stavku je moguće odabrati iPhone 6 Plus ili iPad stil a razlika među njima je u položaju Dock-a nakon rotacije – iPad zadržava Dock na dnu zaslona a iPhone 6 Plus ga prebacuje na desnu stranu.

sbrotatorios8prefs

Besplatni SBFlip tweak koji smo nedavno predstavili obavlja sličnu zadaću ali uz mnogo manje opcija. Ukoliko želite mijenjati stilove rotiranja, te mogućnost rotiranja zaslona u aplikacijama i ostale opcije morat ćete se okrenuti SBRotator 8 tweaku koji možete nabaviti na BigBoss repozitoriju po cijeni od 2.99$.

 

Image credits: ModMyi