Wednesday, 16 October, 2019
Home >>> Cydia >>> SBSettings za iOS 5 sa notification centar integracijom
sbsettings-main

SBSettings za iOS 5 sa notification centar integracijom

Između ostalog, SBSettings je jedan od glavnih razloga zašto mnogi jailbreakaju svoj iUređaj. Ako pratite Omizio onda ste vjerojatno već čuli za SBSettings, pošto smo o tome pisali u više navrata, ali sada kada je izašao iOS 5.0.1 untethered jailbreak, odlučio sam da vam još jednom skrenem pažnju na ovaj odličan utility.

SBSettings je jedna od najstarijih Cydia aplikacija, te vam primarno dozvoljava da dođete do svih postavki na vašem iUređaju puno brže i bez potrebe da idete u postavke i klikate po različitim menuima.

Kao što vidite na slici, nakon instalacije SBSettings se integrira u notification centar te vam dozvoljava da ugasite/upalite WiFi, 3G, Bluetooth, Brightness, Airplane mode, location servis te da respringate, restartate ili ugasite vaš iUređaj. SBSettings vam također pokazuje IP adresu uređaja, memoriju koja se koristi, te mnoge druge stvari.

Pored svega toga, SBSetting ima stotine ekstenzija u Cydiai, putem kojih možete dodati i druge funkcije, kao: ugasiti sve aplikacije u backgroundu ili zatvoriti sve tabove u Safariju te  mnoge druge.

Neke od novina u iOS 5 verziji su:

 • Integracija sa notification centrom
 • Izbor između starog načina putem pop up prozora, notification centra ili oboje.
 • Možete birati koje postavke su vidljive, a koje ne
 • SBSettings themes

SBSettings vam daje mogućnost potpunog uređivanja svega što je uključeno u App, tako da sami možete odrediti kako ga otvoriti te koje postavke želite, a koje ne.

Jedna od odličnih, ali manje poznatih funkcija SBSettingsa je mogućnost gašenja instaliranih Cydia tweakova, što je odlično za pronalaženje tweakova, koji vam prave probleme sa uređajem. Znači, ako se vam uređaj uspori ili pada u Safe mode, možete početi gasiti Cydia tweakove bez potrebe da ih izbrišete kako biste našli tweak koji vam pravi problem. Nakon što ga nađete, možete ugasiti ili skinuti dotični.

SBSettings app je potpuno kompatibilna sa iOSom5, besplatna i može se naći u BigBoss repou.

Ako imate jailbreakan iUređaj, ovaj tweak bi vam trebao biti prvi koji skidate sa Cydiae.

Upute: Zaboravio sam napomenuti, da biste ga dodali u notification centar, morate otići u postavke te aktivirati SBSettings u notifikacijama kao i za ostale aplikacije koje želite notification u centru.

 • Josip122

  Sta treba da ukljucim da mi u notifikacijonom centru SB settings bude kao na ovoj slici u clanku?

  • Vkcoco

   udes u SBSettings 
   imas dio gdje pise iOS 5+ Notification
   ukljucis Seperate List
   odes na Notification options ukljuces More button Row i Button Titles
   i odes onda na Themes izaberes sta hoces.. izades..restarta ti se sam iphone.ako ne..sam si ga.. i biti ce ti.. a prije toga ukljuci ga u centru za notif.. eto :D

   • Vkcoco

    i jos sam zaboravio u Notification Options  info row.. mora biti isto ukljucen :) eto nadam se da sam pomogao

    • Anonymous

     Tnx

 • Bok!
  Trebala bi mi pomoc oko ovoga ja sam instalirao SBSettings i kada sam otvorio notifikacijski centar nije nista bilo nego normalno i naravno nisam citao da treba ici u obavjesti i isbrisao sam sbs settings i sada kada sam ovaj vas post procitao vidim da treba ici u postavke i sada da instaliram ponovno SBSettings meni govori ovako:
  I wasn’t able to locate file for the libactivator package. This might mean you need to manually fix this package. 
  Sada neznam gdje da to trazim
  Molim vas pomoc
  Hvala unaprijed!

 • Dinic

  Ima i jedan bug, probao na 3gsu i na ipadu1, oba JB sa redsnow beta3.
  Dakle kad u notification centru kliknem na removbackground respringa se uredjaj u safe modu.
  Neki put radi normalno.
  Kad koristim dropdown sbsettings sve radi kako treba.

  • Alex

   RemoveBG ne radi ni meni kako si opisao !!! Neznam koji vrag

 • Zgking

  Moram priznati da mi je drago da su SBSettings 6.1 rade savršeno samo mi nije jasno kako se naštima da bude ovaj novi ekran kada pokrenem 6.1-icu ? Bio je samo kada sam instalirao SBSettings 6.1. Može pomoć

 • davor

  imam pitanje,kako da uninstaliram nesto sto sam skinuo sa cydie,npr. SBsettings,kako sam ga instalirao nevidim ikonice za podesavanja i kameru,tj imaju rade ali su bele nema slike kamere i onih zupcanika,hehe

  • Odes u Cydia>>>Manage>>>Packages… Kliknes na aplikaciju koju zelis skinuti i onda uninsall.

 • davor

  odgovara li ovde ko????

  • Odgovorili smo ti ispod. Na zalost ne stignmo odgovoriti na sva pitanja a ona o kojima smo vec pisali definitivno odgovaramo zadnje. Upustva o Cydia operacijama je nesto o cemu smo pisali u vise navrata. Kada imas neko generalno pitanja slobodno probaj trazilicu na iznad u desnom uglu. Velike su sanse da smo o vecini stvari vec pisali u detalje. Upute o Cydiai mozes naci na sekciji za pocetinike te u ovom linku http://www.omizio.com/tutrial/kako-se-snaci-u-cydia-i/. LP