Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> SemiRestore7 će vam pomoći da napravite restore iUređaja bez gubljenja jailbreaka
semirestore7

SemiRestore7 će vam pomoći da napravite restore iUređaja bez gubljenja jailbreaka

Izlazak iOSa 7.1 označio je i kraj ove jailbreak sezone. Novi jailbreak alat teško da ćemo vidjeti dok se ne pojavi iOS 8. Ukoliko vam je vaš jailbreakan uređaj mio onda sigurno znate da ni u ludilu ne radite nadogradnju na iOS 7.1. No što raditi ako nešto pođe po zlu te morate napraviti restore uređaja? Bez brige, CoolStar je ovih dana nadogradio svoj SemiRestore alat koji sad u potpunosti podržava iOS 7.

SemiRestore je alat koji vam omogućava da napravite čisti restore na firmware koji je već instaliran na vašem uređaju (iOS 7.0 do 7.0.6) za slučaj da isti upadne u reboot loop ili iskusi neki drugi problem. U principu, SemiRestore ne radi pravi-pravcati restore vašeg uređaja ali je tome najbliži i može vam spasiti mogućnost jailbreakanja uređaja.

Preduslov za rad ovog alata je da na svom jailbreakanom iPhoneu ili iPadu imate instaliran OpenSSH tweak, te vam predlažem da to učinite odmah kako bi izbjegli kasnije probleme. Inačicu alata za Windows možete preuzeti sa službene stranice, dok su verzije za Mac OS X i Linux trenutno u fazi izrade. U nedostatku uređaja “željnog tretmana” nismo osobno testirali SemiRestore7 ali testirali su ga mnogi provjereni izvori tako da možete biti sigurni da se iza njega ne krije ništa zloćudno. Nadam se da ćete se ovog posta sjetiti kada vaš iPhone ili iPad upadnu u nevolje te da nećete izgubiti jailbreak.

 • Feodor Putin

  izgubih greskom 7.06 sad mi kasno za ovo
  moram cekati neki novi evasion ili nesto slicno

 • Feodor Putin

  kakve su sanse da skoro izadje za 7.1 jailbrake

 • Jago Lozo

  ja sam napravio update na 7.1 i sad nemam cydiu,a restore vise i ne pokusajem imam sacuvan 7.4 i 7.6.ali nikako ne mogu da vratim stariju verziju pokusao sam 100 tutoriala uvjek ista greska pretezno je isti broj(3194) ponekad i drugi kad nesto izbrisem iz hosta,zanima me zasto se ne napravi neki program iskljucivo za vracanje starijih verzija bez onih glupih gresaka posao sam sanjati taj broj….:D

  • Feodor Putin

   ne diraj ništa do nove verzije samo se mučiš

 • Feodor Putin

  što ne objaviste ovo par dana ranije

  • Jago Lozo

   hehehe i ja to kazem…:D