Friday, 22 October, 2021
Home >>> Cydia >>> Share Widget for iOS 8 – Fantastičan tweak za dijeljenje iz notifikacijskog centra
Share-Widget-iOS-8-1024x643

Share Widget for iOS 8 – Fantastičan tweak za dijeljenje iz notifikacijskog centra

Novih iOS 8 widgeta za notifikacijski centar ima ne samo u App Storeu. Oni opsežniji, koji se krše sa Appleovim pravilima, put su našli i na Cydiau. Novi tweak Share Widget for iOS 8 će svim zainteresovanim u notifikacijski centar dodati mogućnost brzog dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama, ili brzog slaganja poruke.

Po instalaciji je ovaj widget neophodno aktivirati u Today sekciji centra za notifikacije (a ne zaboraviti da tu pomoću Edit gumba možete pomjerati widget na željenu poziciju. Iz odjeljka u Settings aplikaciji kasnije možete odabrati servise koje tu želite koristiti (Facebook, Twitter, Poruke, Mail…) te promijeniti stil prikazivanja ikona u widgetu. Tapnete li jednom na neku od ikona moći ćete brzinski sastaviti status ili poruku, dok zadržavanjem dodira dobijate opciju za “kačenje” slika na taj medij.

Share-Widget-iOS-8-Preferences-829x1024

S obzirom da je riječ o novom tweaku koji se isporučuje u 1.0 inačici mogući su povremeni padovi u Safe Mode, ali nije riječ o nečemu drastičnom s čime se ne može živjeti. Ukoliko imate potrebu za ovakvim widgetom, taj nedostatak ćete lakše progutati u svijetlu činjenice da je riječ o besplatnom tweaku kojeg možete preuzeti sa BigBoss repozitorija. Kako vam se dopada?