Tuesday, 19 January, 2021
Home >>> Cydia >>> SIGnify [Cydia Tweak] – Email potpis sa stilom (tutorial)
SIGnify

SIGnify [Cydia Tweak] – Email potpis sa stilom (tutorial)

Ako često šaljete email poruke sa vašeg omiljenog iUređaja onda ste se vjerojatno već zapitali što je s vašim osobnim potpisom.
Dobro znamo da možete umetnuti svoj potpis u svaki novi email putem standarne procedure tako da upišete željeni potpis u postavkama emaila, ali ono što se u tom slučaju događa je to da će potpis imati oblik običnog teksta i da će primatelj jedva prepoznati da se radi o potpisu ili će misliti da ste samo onako usputno napisali ime i prezime dok ste pisali email.
Predstavit ću vam aplikaciju koja će vam promijeniti potpis da izgleda onako kako ste oduvijek željeli!
SIGnify tweak vam pruža mogućnost html potpisa tako da će primatelj vašeg email-a od sada znati gdje je početak a gdje kraj. Bitno je napomenuti da se morate pozabaviti html kodovima no ovdje ću vam pokazati tutorial kako bi to trebalo izgledati.
Ovako bi potpis izgledao ako ga unesete kroz standardni način u postavkama email-a.
Primjer:

A ovako ako to napravite sa SIGnify
Primjer:

Dajte vašem potpisu boju, debljinu teksta, ili čak umetnite sliku kroz sljedeći tutorial. Za početak preuzmite i instalirajte tweak pod imenom SIGnify iz Cydie sa ModMyi repo sourca, ( $1.50 ) zatim odite u postavke iUređaja i tamo ćete vidjeti ikonu SIGnify.
U postavkama SIGnify tweaka pod Signature unesite sljedeći HTML kod, u kodu vam je označen onaj tekst koji vi možete izmijeniti i dobit ćete izgled kao u gore navedenom primjeru, sa istim rasporedom, i naravno sa vašim informacijama. Predlažem da uradite copy/paste ovoga koda a zatim ga uredite sa vašim podacima na računalu, zatim pošaljete na vaš email na iUređaju te ga onda ponovno copy/paste u postavke SIGnify-a.
style> #sig a:link{color: #690;} #sig a:visited{color: #690;} #sig a:hover{color: #690;} </style> <div id=”sig” style=”-webkit-text-size-adjust:none;line-height: 14px; margin: 6px 0; padding: 8px; border-top: 1px #999 solid; border-bottom: 1px #999 solid; font-family: ‘Lucida Grande’, Verdana, Arial, Sans-Serif; font-size: 10px; color: #555;”> <img src=”ovdje unesite url stranice na kojem se nalazi vaša slika ili logo” alt=”ovdje unesite vaše ime ili ime tvrtke” height=”40px” width=”192px”><br> <strong style=”color: #690;”>ovdje unosite ponovno vaše ime ili ime tvrtke koje će se prikazati podebljano na početku potpisa</strong> ovdje unosite vaše podatke kao što smo mi npr. unijeli Iphone, Internet i Media Dnevni Blog <br> Web: <a href=”unos web stranice s obaveznim http://www.primjer.com” style=”color: #690; text-decoration: none; border-bottom: 1px #999999 dotted;”>naziv web stranice koji će biti prikazan u potpisu npr. www.omizio.com</a> <br> Email: <a href=”mailto:unesite email adresu” style=”color: #690; text-decoration: none; border-bottom: 1px #999 dotted;”>unesite email adresu koja će se prikazati u potpisu</a></div>
Naravno vi možete kombinirati sve što želite da vam se prikaže na potpisu tako da možete izbaciti neke od ovih kodova. Ako želite unijeti samo potpis sa imenom i prezimenom u HTML formatu, možete upisati sljedeći kod :
<strong style=”color: #ABA4A4;”>ime i prezime</strong>
Ukoliko želite dodati email adresu ispod imena i prezimena, morate dodati kod
<br /> kako bi se ista prikazala ispod imena. To možete učiniti pomoću sljedećeg primjera:
<strong style=”color: #690;”>Omizio</strong> <br /> iPhone, Internet i Media Dnevni Blog <br/> Email: <a href=”primjer@primjer.com” style=”color: #690; text-decoration: none; border-bottom: 1px #999  dotted;”>primjer@primjer.com</a>

<strong style> HTML oznaka služi za podebljanje teksta

Sliku možete uploadati ako se nalazi na web-u te morate od iste imati link, pa bih vam preporučio da, ako želite logo ili vašu osobnu sliku dodati u potpis, otvorite besplatan account na ImageShack media hosting company te pohraniti sliku na web. Nakon što uspješno uploadate sliku na web, možete je dodati u potpis. Ispod slike ćete vidjeti različite informacije – direct link ili HTML kod koji možete unijeti onako kako vam se ispiše pod informacijama slike, te ga ne morate dodatno uređivati.

Primjer – kako bi trebao izgledati kod za sliku u potpisu:

style> #sig a:link{color: #690;} #sig a:visited{color: #690;} #sig a:hover{color: #690;} </style> <div id=”sig” style=”-webkit-text-size-adjust:none;line-height: 14px; margin: 6px 0; padding: 8px; border-top: 1px #999 solid; border-bottom: 1px #999 solid; font-family: ‘Lucida Grande’, Verdana, Arial, Sans-Serif; font-size: 10px; color: #555;”> <img src=”ovdje unesite url stranice na kojem se nalazi vaša slika ili logo” alt=”ovdje unesite vaše ime ili ime tvrtke” height=”40px” width=”192px”><br>

Možete birati omiljenu boju, odredite je tako da na Hex Color Code Generatoru odaberete željenu boju zatim unesete kod pod oznakom color: #…. koja nam je vidljiva iz gore navedenih primjera. Imate naravno i mogućnosti da mijenjate visinu i širinu potpisa ili slike koje su vidljive u kodu u obliku height=”40px” i width=”192px” tako da jednostavno izmijenite piksele u željenu vrijednost.

Da biste mogli koristiti ovu aplikaciju morate imati jailbreak-an iPhone i instaliranu Cydia-u. Ako još uvijek niste napravili jailbreak, sada je najbolje vrijeme za to, obzirom da su izbačeni alati koji pružaju  untethered jailbreak za sve iOS-e. Ukoliko se pitate zašto napraviti jailbreake i koje su prednosti pogledajte recenziju Omizio teama 22 dobra razloga zašto jailbreak-ati iphone.

Jedan dosta sličan tweak ovome je Mail Enhancer kod koga možete unositi identične kodove, a, za razliku od SIGnify tweak-a, nudi mogućnost različitog potpisa za svaki email račun te izmjenu email notifikacija. Možete ga pronaći na BigBoss repo source-u po cijeni od $1.99.

Ako još uvijek ne znate što je to Cydia repo source, jednostavno provjerite ovdje.

Budite kreativni, učinite vaš potpis jedinstvenim, a nas i dalje možete pratiti i davati komentare putem Facebook ili Twitter stranice. Ukoliko želite primati novosti sa Omizio.com na email možete to učiniti jednostavno klikom ovdje.

 

 

 


 • Oggy

  Evo ovako, super programčić lako se konfigurira i može se svašta napraviti s HTML potpisom.
  Ali uvijek mora biti neki ali naravno….. Nakon sve te konfiguracije krećemo u prvu probu slanja
  maila i eto mail poslan ali ne dolazi, kad ono mail delivery system poruka u kojoj kaze
  da je moja mail poruka blokirana jer se radi o spamu u potpisu postmaster@appmailx4.vip.hr
  I eto sad je moja mail adresa blokirana i ne mogu poslati više ni jedan mail s nje preko iphonea?
  Imate li kakvo rješenje za to?
  Probao sam i bez potpisa, ali i dalje odbija.
  Prije konfiguracije potpisa napominjem sve je radilo bez greške.

  • Ruki

   Dali si pokušao ponovno kreirati email račun na iphone-u, pokušaj ga izbrisati pa ponovno dodati ?!
   Naime mi smo testirali SIGnify i radio je bez greške.