Sunday, 1 August, 2021
Home >>> Cydia >>> Siri0us – Diktiranje sa Siri za iPhone 4 i iPhone 3GS
siri0us

Siri0us – Diktiranje sa Siri za iPhone 4 i iPhone 3GS

Mnogi se pitaju kada će Siri biti dostupan na iPhoneu 4? Iako iPhone 4S nije potreban za Siri, nažalost jos uvijek ne postoji način da se Siri prebaci na starije uređaje iz više razloga, no drugi put o tome.

Jučer smo došli puno bliže toj opciji uz Cydia twaek pod imenom Siri0us.

Naime Siri0us nije port Sirija nego samo dio Sirija koji vam dozvoljava da diktirate (Speech to Text) putem Nuance API-ja koji se koristi za Siri.

Siri0us radi ne samo na iPhoneu 4 već i na iPhoneu 3GS te na četvrtoj generaciji iPod Toucha.

Vidite iz videa da Siri0us radi prilično dobro te vam dodaje Siri diktiranje direktno na iPhoneuvu tipkovnicu.

Naravno, da biste koristili Siri0us, morate imati jailbreakan iPhone na iOS 5 i novije, tako ako do sada niste imali razloga da jailbreakate sada možda i imate.

Siri0us se još uvijek nalazi u beta fazi testiranja i ne može se naći na nekim od standardnih Cydia Repozitorija tako da morate dodati ovaj repo da biste ga skinuli: http://apt.if0rce.com. Update: Mnogi imaju problema sa ovim Repozitorijom tako da, ako vam ovo ne uspije, probajte ovaj repo – http://repo.insanelyi.com

Što je Cydia Repo i kako ga dodati u Cydiau.

Ne zaboravite da je ovo samo beta verzija i da je još uvijek puna raznih bugova – i sam developer upozorava da ga ne testirate ako ne znate što radite. Ako budete imali problema sa paketima, možete ga izbrisati putime SSH alata sa ove lokacije.

/System/Library/PrivateFrameworks/AssistantServices.framework

Ako probate Siri0us, javite nam što mislite.