Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Cydia >>> SkipLock Cydia tweak – Preskočite Lock Screen na svome uređaju
lockscreen

SkipLock Cydia tweak – Preskočite Lock Screen na svome uređaju

Razlozi zbog kojih želite ukloniti Lock Screen sa vašeg iPhonea, iPada ili iPod toucha mogu biti brojni. Ideja za preskakanjem ove sigurnosne opcije iOSa nije nova a tweakovi koji upravo to omogućuju cirkulirali su Cydiaom dugo vremena. Međutim, dolaskom iOSa 6 većina tih tweakova nije updateovana, ili pak ne radi sasvim dobro kao što je slučaj sa NoLockScreen. Potrebu za novim rješenjem prepoznao je Sebastien Page (čovjek koji stoji iza iDownloadBloga) a njegovo poznanstvo sa Filippo Bigarellaom dalo mu je priliku da ovom poznatom developeru da natuknicu. Tako je rođen SkipLock.

Nakon što instalirate ovaj tweak bit će dovoljno da pritisnete bilo Home, bilo Power gumb na svom uređaju kako bi vam se prikazao Home Screen, a preskočilo legendarno “slide to unlock.” Bitno je napomenuti da je ovo samo za one korisnike koji nemaju potrebu za zaštitom privatnosti i podataka, odnosno, korisnike čiji uređaji većinu svog radnog vijeka provedu u domovima kada je konstantno klizanje radi otključavanja zaslona za svaku sitnicu naporno.

Bigarella ovdje zaslužuje veliku pohvalu jer njegov tweak se puno bolje nosi sa notifikacijama, za razliku od nekih drugih koji bi odmah po dolasku notifikacije preskočili Lock Screen a uređaj bi sam startao aplikaciju koja je odaslala spornu notifikaciju.

Takođe, ukoliko koristite PassCode Lock nemate razloga za brigu jer unos lozinke neće biti zaobiđen. Ukoliko smatrate da je ovo tweak za vas, i ako imate iUređaj koji pokreće iOS 6.x, onda u Cydiai unesite Biggarellain osobni repo i instalirajte ga besplatno:

http://filippobiga.com/repo

Kako dodati Cydia repo?