Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Skrollerz tweak – Brže dođite do početka ili kraja stranice
skrollerz-feat

Skrollerz tweak – Brže dođite do početka ili kraja stranice

Kada scroll-ate kroz neku web stranicu ili poduži dokument na svom iUređaju već znate da je dovoljno dodirnuti Status Bar kako bi se vratili na početak stranice ili dokumenta. Riječ je o starom triku koji zna gotovo svaki korisnik iOS-a. Sigurno vam je palo na pamet kako je konstatno mahanje prstom po zaslonu da bi došli na kraj neke stranice jednako zamorno. Srećom, na Cydia-i sada postoji tweak koji nudi rješenje i za taj problem – Skrollerz.

Ukoliko često čitate ovakve sadržaje na svom iUređaju, Skrollerz će vam uvelike olakšati navigaciju. Tweak radi na taj način da dodirivanjem desne strane Status Bara budete bačeni na kraj dokumenta ili stranice, dok dodirivanjem lijeve strane Status Bara budete vraćeni na sami početak. Jako praktično, jednostavno te ne izaziva posebno privikavanje, a vaši prsti će biti pošteđeni silnog scroll-anja.

Tweak počinje sa radom odmah po instalaciji a mogućnosti prilagodbe ne postoje. Developer takođe upozorava da izbjegavate dodirivanje sredine Status Bara kako njegov uradak ne bi bio u nedoumici što da uradi. Skrollerz je besplatan tweak koji funkcionira na iOS 7 i iOS 8 a preuzeti ga možete sa BigBoss repozitorija.