Monday, 26 October, 2020
Home >>> Cydia >>> Splitify tweak – Multitasking sa više prozora na svim iUređajima
Splitify-1024x576

Splitify tweak – Multitasking sa više prozora na svim iUređajima

Danas vam predstavljamo novi Splitify tweak koji omogućava da iOS 9 Split View (prozor do prozora multitasking opcija) koristite na bilo kojem jailbreakanom iUređaju. Vjerovatno znate da je opcija dostupna samo na novijim iPad modelima ali može itekako dobro doći i na starijim iPadima ili iPhone uređajima.

Riječ je o besplatnom tweaku koji možete preuzeti sa BigBoss repozitorija i koji nakon instalacije odmah počinje sa radom. Dovoljno je kliznuti prstom sa ivice desne strane zaslona kako bi pristupili Split View sučelju i odabrali drugu aplikaciju koju želite pokrenuti. Na taj način moći ćete pregledati i raditi sa dvije aplikacije na svom zaslonu u isto vrijeme. Logično, tweak će raditi bolje na većim uređajima kao što su iPad ali radi sasvim pristojno i sa iPhone uređajima kada ih okrenete vodoravno (jer u suprotonom dobijate samo zakrčen zaslon koji je skoro nemoguće koristiti).

Splitify-2-1024x576

Iz odjeljka u Settings aplikaciji možete određivati uglove rotacije zaslona te čak i aktivirati rotaciju zaslona na Lock Screenu ako želite. Splitify tweak radi bez većih problema i definitivno je nešto što želite probati prije nego što kažete ne. Kako vam se čini?

 

Image credits: iDownloadBlog