Thursday, 12 December, 2019
Home >>> Cydia >>> SpringboardOrganiser tweak automatizira organizaciju Home Screen aplikacija
springorg_inro

SpringboardOrganiser tweak automatizira organizaciju Home Screen aplikacija

Organizacija ikona na Home Screenu je prilično personalno iskustvo. Dosta iOS korisnika ima svoj metod pristupanja ovom ludilu, a neki se opet prepuste slučaju. Moram priznati da nakon raznih eksperimenata već nekoliko godina imam gotovo isti raspored grupiranja pojedinih ikona na svojim iOS, ali i Android uređajima. Ipak, s vremena na vrijeme se pojavi ideja dovoljno zanimljiva da je vrijedi probati, i upravo to važi za novi SpringboardOrganiser tweak.

Ideja iza tweaka koji je programirao James Williams je da se automatizira proces sortiranja aplikacija na Home Screenu. Postoji nekoliko opcija, tačnije kriterija, po kojima će se aplikacije sortirati a pojedinčano se biraju iz, pretpostavljate, odjeljka u Settings aplikaciji.

springboardorganizerbanner

Dakle, aplikacije se mogu sortirati po stranicama na osnovu učestalosti njihovog korištenja (pri čemu su, naravno, najčešće korištene aplikacije na početku), alfabetski po nazivu aplikacije te bazirano na boji aplikacijske ikone (što je još eksperimentalna opcija ali vjerujem da ima smisla za neke korisnike). Po želji možete uključiti i opciju da se sortiranje odnosi i na aplikacije koje se nalaze u folderima.

SpringboardOrganiser možete preuzeti sa BigBoss repozitorija po cijeni od 0.99$ a za instalaciju je potreban iOS 8. Kako vam se dopada?

Ne zaboravite nas lajkati i pratiti na našim Facebook i Twitter stranicama.