Tuesday, 10 October, 2017
Home >>> Cydia >>> SpringSounds – Mijenjanje sistemskih zvukova u iOS-u
springsounds-feat

SpringSounds – Mijenjanje sistemskih zvukova u iOS-u

iOS, kao i bilo koji drugi operativni sustav, ima svoje sistemske zvukove koji se reprodukuju onda kada korisnik poduzme neku akciju (otključavanje uređaja, priključivanje punjača, okidač kamere i sl.).Vjerovatno su neki od vas došli na ideju da bi bilo zanimljivo promijeniti neke od tih sistemskih zvukova. Sada to možete učiniti bez poznavanja iOS file sistema, i bez puno muke i to pomoću novog SpringSounds tweaka sa Cydia-e.

Po instalaciji ovaj tweak standarno dobija svoje mjesto u Settings aplikaciji iz kojeg možete mijenjati sistemske zvukove. Možete koristiti zvukove koji su “ugrađeni” u tweak (koji su u principu različiti zvukovi koji se inače mogu naći u iOS-u) ili dodatne zvukove koje su kreirali članovi jailbreak zajednice. Developer SynnyG je na GitHub stranici objavio detaljnu dokumentaciju za one zainteresovane za pravljenje novih zvukova.

springsoundsprefs2-horz
Kliknite za veću sliku

Sistemski zvukovi koje ovdje možete mijenjati su klikovi tipkovnice, zvuk otključavanja uređaja, okidač kamere, zvuk priključivanja na punjenje, zvuk slanja/primanja poruke. Možete ih zamijeniti bilo kojim zvukom koji je dostupan u iOS-u ili, kao što smo već napomenuli, nekim naknadno napravljenim. Po odabiru odgovarajućeg zvuka potrebno je tapnuti na “Apply change and respring” gumb kako bi sačuvali napravljenu promjenu.

Dođimo do onog što vas vjerovatno najviše zanima – cijena. Tu ćemo vas obradovati jer je SpringSounds besplatan tweak i možete ga odmah preuzeti sa BigBoss repozitorija te sami oprobati. Potrebno je reći da je kompatibilan samo sa iOS 8. Kako vam se dopada?

 

Image credits: ModMyi