Sunday, 27 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Springtomize 2 – Svi springboard tweakovi u jednoj aplikaciji
springtomize-2-main

Springtomize 2 – Svi springboard tweakovi u jednoj aplikaciji

Springboard je ime za iOS GUI interface na iUređajima. Sve što vizualno možete vidjeti na svom iUređaju, od lock zaslona, glavnog ekrana, docka, wallpapera, ikonica na vrhu i svega ostalog se zove springboard.

Springtomize 2 je ultimate Cydia aplikacija koja vam dozvoljava da promijenite apsolutno svaki najmanji detalj u iOS springboardu.

Sprintomize aplikacija o kojoj smo već pisali u par navrata sada dolazi u verziji 2, te podržava uređaje na iOS-u 5 i dalje.

Aplikacija ima toliko detalja, da ćemo vam u ovoj recenziji otkriti samo 50% potencijala ove aplikacije. Springtomize je jedna aplikacija koja u sebi sadrži stotine različitih pojedinačnih tweakova za springboard, praktički ih je nemoguće sve izlistati.

Gdje početi? Nakon instalacije, springtomize postavke će vam se pojaviti u settizima na iPhoneu. Aplikacije je podijeljena u više kategorija kako biste lakše pronašli što vam treba ili što želite.

Kategorije su sljedeće:

 • Animations
 • Capabilities
 • Dock
 • LockScreen
 • Icons
 • Folder
 • App Switcher
 • Time Machine
 • Status Bar
 • Pages
 • Theming
 • Notification Center

Animacije

Ova sekcija vam dozvoljava promjenu svih animacija na iPhoneu. Kao na primjer, otvaranje i zatvaranje multitask bara, animacije pri promjeni između dvije aplikacije, ili animacija pri otključavanju iUređaja itd.

Springtomize 2, vam na primjer dozvoljava da promijenite brzinu animacije, ili da promijenite orijentaciju animacije sa horizontalne na vertikalu, te da upalite TV Screen animaciju na lock zaslonu, gdje svaki put kada zaključate uređaj animacija izgleda kao da ste ugasili stari tv. Čak se čuje i taj zvuk.

Capabilities

Dozvoljava da isključite određene opcije u iOS-u kao na primjer, gašenje wallpapera, glasovnih kontrola, mulititaskinga, HDR kamere, aktivacija panorame, gašenje GPS-a, uklanjanje App Storea, News Standa i mnoge druge opcije. Naravno gašenje, ali deaktivacija određenih funkcija će vam ubrzati rad uređaja.

Dock

Ovdje možete promijeniti stvari u docku, što vam je donji dio ekrana sa 4 glavne aplikacije. Prva stvar koju možete napraviti jest dodati više od četiri aplikacije u dock. Slično kao Five Icon Dock tweak. Dobro je, ukoliko imate više od četiri aplikacije koje stalno koristite.  Ja ih imam pet ili šest. Također možete potpuno sakriti dock, imena aplikacija, sakriti reflekcije (odsjaj) docka, sjene i sve ostale grafičke elemente.  Jedna od mojih omiljenih funkcija je takozvani CoverFlow efekt, koji vam prikazuje aplikacije kao na slici.

LockScreen

Lock screenom možete podesiti svaku sitnicu na lock zaslonu. Kao npr: dodati sekunde na sat, ugasiti kamera gumb ili ga staviti da se uvijek vidi i prije nego što dva put kliknte na home tipku, sakriti gornji bar sa satom i datumom, promijeniti delay kako brzo da vam se zamrači display, sakriti slide to unlock, staviti custom label u hide to unlock tab kao u SlideToMod Tweaku.

Icons

Ovdje  mijenjate  različite elemente u ikonama. Kao npr: sakriti imena aplikacija tako da se samo vidi ikonica, zaključati micanje aplikacija, ugasiti shake pri brisanju ikonica, popuno ugasiti mogućnost brisanja aplikacija, ugasite sve crvene objave, dupli tap da izbrišete sve pozadinske notifikacije, promijeniti broj redova aplikacija. Umjesto četiri reda možete staviti pet ili više. Također možete promijeniti veličinu ikonica u postocima, kao što se može vidjeti na slici.

App Switcher

Ovdje možete podesiti app switcher ili takozvani multitasking bar. Možete upaliti da vam App Switcher radi u landscape modu ili da se mogu vidjeti više od četiri aplikacije odjednom, kao što vidite iz priloženog.

Status Bar

Status bar je dio springboarda na kojem stoji sat i simbol mobilne mreže. U ovoj sekciji možete podesiti sve na status baru kao npr. promjeniti ime operatera u svoje vlastito ime. Ovo možete vidjeti u akciji na svim omizio screenshotovima. Sakriti sve u status baru kao AM/PM na satu, bateriju, bluetooth, rotaciju, jačinu signala i sve ostale ikone koje se znaju pojaviti u status baru.

Centar za Notifikacije

Možete promijeniti izgled centra za notifikacije, kao npr. potpuno ugasiti NC, staviti transparecy tako da je sam centar za notifikacije providan i možete vidjeti springboard kroz njega. Možete staviti više od tri linije teksta za pogled maila i sms poruka, te još gomilu stvari.

Što reći na kraju? Stvarno odlična aplikacija, koja je definitivno vrijedna $2.99, ukoliko ste jedan od onih koji nakon jailbreaka žele potpunu kontrolu nad svojim uređajem i operativnim sustavom. Prije nego zaboravim, vrijedno je napomenuti da Sprintomize 2 sada radi i sa iPad-om.

Nadam se da vam je ova opširna recenzija pomogla da još više zavolite svog iLjubimca. Oni koji se još nisu uvijerili, mogu pogledati jedan od videa na YouTubeu. Mislim da niti jedan nije ispod 20 min, što vam govori koliko je ovaj tweak detaljan.

 

 • marac_

  nakon jb-a, uz sbsettings i installous, prva stvar koja se instalira – springtomize. essential tweak