Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> SSLPatch tweak krpa SSL sigurnosni propust bez dizanja uređaja na iOS 7.0.6
SSLPatch

SSLPatch tweak krpa SSL sigurnosni propust bez dizanja uređaja na iOS 7.0.6

Vjerovatno se prethodnih dana čuli kako je Apple izbacio iOS 7.0.6. Riječ je o manjoj zakrpi a mi se ispričavamo što od svojih “zemljaskih” obaveza nismo stigli pokriti tu priču. Dobre vijesti su da se iOS 7.0.6 može jailbreakati bez problema novom inačicom Evasi0n alata (1.0.6) ali postavlja se pitanja zašto je Apple izbacio zakrpu od nekoliko desetina megabajta kad je iOS 7.1 iza ugla?

Riječ je o prilično masnom sigurnosnom propustu koji je spretnom hakeru omogućavao upad u iUređaj, pod uslovom da se nalaze na istoj WiFi mreži. iOS 7.0.6 je zatvara tu SSL rupu ali ako vam nije do peglanja sa instalacijom novog firmwarea, te ponovo prolaženje kroz jailbreak proces i vraćanje svega što vam je milo i drago, spasit će vas Ryan Petrich sa svojim SSLPatch tweakom.

S obzirom da se radi o ozbiljnom sigurnosm propustu ovom prilikom savjetujemo sve naše čitaoce da nabace iOS 7.0.6 na svoje uređaje ili instaliraju ovaj besplatan tweak. SSLPatch možete naći na Ryanovom beta repozitoriju kojeg ćete morati dodati u Cydiau, ako već niste:

http://rpetri.ch/repo/

Veliko hvala Ryanu čiji trud i zalaganje još jednom pokazuju kakva bi jailbreak zajednica i simbioza između developera i korisnika trebala da bude!

  • Zeljko

    Hvala Omizio team-u na ovoj informaciji. Puno pozdrava.