Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Cydia >>> SwipeAway Cydia tweak – Ugasite sve pokrenute aplikacije jednim potezom
swipeaway

SwipeAway Cydia tweak – Ugasite sve pokrenute aplikacije jednim potezom

Iako odličan način da se prebacite sa jedne na drugu aplikaciju appleov App Switcher i dalje ima jedan veliki nedostatak. Aplikacije u multitaskingu možete gasiti samo jednu po jednu te je stvarno čudo da još ne postoji nativno iOS rješenje za ovaj problem. Ako redovno jailbreakate svoj uređaj onda to već odavno ne predstavlja nikakav problem te ste sigurno čuli za tweakove kao što su Remove BGWeeKillBackground. SwipeAway tweak koji ću vam danas predstaviti još je jedna besplatna alternativa ovim tweakovima.

SwipeAway vam omogućava da pomoću jednog swipea prstom (kliznog pokreta) unutar App Switchera pogasite sve aplikacije koje su upaljene. U Settings aplikaciji možete odabrati da li ćete ovu funkciju obavljati sa swipeom prema  gore ili swipeom prema  dole a to je ujedno i jedina stavka koju možete prilagođavati. Dakle, otvorite App Switcher, kliznete prstom prema gore ili dole i, ta-da, switcher je prazan. Ukoliko ne želite više koristiti SwipeAway, sve što trebate učiniti je deinstalirati ga iz Cydiae. Tweak potpuno besplatno možete preuzeti na Modmyi repozitoriju.

Ja sam tradicionalista pa bi se teško odvikao od RemoveBG tweaka, koliko god da je ova opcija koju nudi SwipeAway prirodnija. Koji je vaš omiljeni tweak za grupno gašenje aplikacija?

 • goran288

  nije losa stvar….bolje nego jednu po jednu u svakom slucaju….)

 • Zeljko

  Ja koristim Remove BG i to je po mom misljenju najbolji nacin za gasenje appova.

 • Bang!

  Killbackground je isto odlican tweak

 • m84

  Zar doista ne postoji aplikacija za zatvaranje programa u pozadini za iPhone koji nije jailbreikan?!
  4S je moj prvi iPhone, i od trena kad sam ga kupio ostali uređaji za mene više ne postoje. :) Omizio, svaka čast za ovu stranicu!

  • Ne postoji za sve odjednom. Samo jedan po jedan. Razlog za to je, sto korisnici iPhonea (vecina) nemaju potrebe ni da gase te aplikacije posto one ustvari nisu ni otvorene. To su jednostavno bookmarci ka tim aplikacijama kojih vecina ne trose bateriju. Naravno mi koji smo malo vise techi, volimo da nam je multitask bar cist a za to postoji JB.