Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Cydia >>> Swipebright Cydia tweak – Podesite osvjetljenost zaslona na lakši način
swipebright

Swipebright Cydia tweak – Podesite osvjetljenost zaslona na lakši način

Nekad i najjednostavnije ideje život čine lakšim. Ukoliko vaš iUređaj nije jailbreakan, da bi promijenili intenzitet pozadinskog osvjetljenja na vašem zaslonu morate se zaputiti u Settings aplikaciju te tu naći odgovarajuću opciju. Jailbreak vam omogućava pristup SBSettings tweaku i njegovoj kratici za mijenjanje osvjetljenja. Što ako vam kažem da si možete prištediti još vremena i poteza a obaviti istu funkciju? Upoznajmo Swipebright tweak.

Ovaj tweak vam omogućava da jačinu osvjetljenja regulišete svajpanjem po Status Baru. Ništa jednostavnije, svajpnete li sa lijeva na desno svjetlo će postati blaže a u obrnutom slučaju vaš zaslon zasjat će jače. Zanimljivo je da Swipebright dolazi i sa sopstvenim odjeljkom u Settings aplikaciji a opcije koje se tu nude su dovoljno promišljene da bi se opravdala cijena od 0.99$.

Po želji možete paliti ili gasiti ovaj tweak, ograničiti ga samo na SpringBoard a možda najvažnija opcija je Relative Adjustment (relativna prilagodba) koja određuje koliko će drastična biti promjena u intenzitetu osvjetljenja te možete naći idealnu mjeru za vas.

Ako SBSettings pokrećete svajpom po Status Baru onda ćete tu naviku morati da promijenite za slučaj da se odlučite za ovaj tweak.  Neko će reći da više ne može živjeti bez ovog tweaka, drugi će ga prozvati bespotrebnim pošto SBSettings nudi sličnu funkcionalnost bez naknade od dolara a uz samo malčice više truda. Na vama je da odlučite.