Thursday, 13 December, 2018
Home >>> Cydia >>> Switchy tweak – Unaprjedite task switcher i ubrzajte iPhone workflow
Switchy-main

Switchy tweak – Unaprjedite task switcher i ubrzajte iPhone workflow

Appleov cilj u računarskoj industriji nije da pomogne sposobnim korisnicima, već da osposobi što više onih koji nisu upoznati sa računalima i mobilnom telefonijom, i gledajući na uspjeh iOS-a, to su i postigli. Ne samo da mi eksperti možemo koristiti iOS, već ga može koristiti i velika većina korisnika poput naših roditelja i rodbine, kojima su druge platforme, prezasićene menijima i opcijama, previše komplicirane. Tako danas, milijuni korisnika koriste tehnologiju, koje je ranije bilo strah pogledati u pametni telefon ili računalo.

Naravno, tech geekovima poput nas, koji znamo svaki kut iOS-a kao svoj džep, ovaj operativni sustav često postane dosadan i previše sličan prošloj generaciji, tako da lako zaboravimo razloge zašto je popularan, te na jednostavnost korištenja i korisničko iskustvo.

Zato je za nas kojima je dosadno te tražimo više, tu jailbreak.

Pročitajte kako jailbreakati kao profesionalac i bez ikakvih problema.

Jedna od tih opcija, koja je po mom mišljenju možda malo prejednostavna za korištenje, jest task switcher. Osobno sam uvijek u potrazi za nekim tweakom koji će mi dati više fukcionalnosti u task switcheru.

switchy-task-bar

Jedan od tih tweakova, koji ima stalno mjesto u mojoj kolekciji je Switchy. Kao što znate, task switcher dozvoljava pregled do četiri aplikacije odjednom, gdje ako želite vidjeti više morate swipe na ljevo. No što je sa svim praznim prostorom iznad task switchera?

Tu na scenu stupa Switchy tweak koji vam dozvoljava dva reda ikona u task switcheru, što vam naravno dozvoljava bolji i brži pregled svih otvorenih aplikacija te smanjuje broj swipova koje morate uraditi svaki dan.

Siguran sam da je ovo možda malo i previše za neke korisnike, ali ako ste power user, na kraju dana, ova potreba za manje swipova vam dosta ubrza workflow na samom uređaju.

Osim toga, Switchy ima bolje raspoređene glazbene kontrole, kao što možete vidjeti na slici.

switchy-clear-all-settings

Uz to ako swipate dva puta u desno, imate funkciju za gašenje svih aplikacija, prilikom tapa na “Clear Apps” gumb, što vam može zamijeniti jedan od drugih dodatnih tweakova za gašenje svih aplikacija puput RemoveBG ili WeeKillBackground. Uz to imate kontrole za svjetlinu zaslona, te ikonu koja će vas uvijek odvesti u postavke iOS-a što su još dva poteza koji ubrzavaju workflow.

Iako sam probao i druge solucije za task switcher kao najnoviji prelijepi Auxo Tweak o kojem smo već pisali, uvijek se vratim na Switchy, upravo iz razloga što je on jedini koji osim što dobro izgleda definitivno poboljšava i ubrzava korisničko iskustvo na iOS-u. Uparite Switchi sa Zephyr tweakom i na putu ste ka mnogo bržem iskustvu na iPhoneu.

Switchy se može naći na Cydia storeu za 1$ dolar te je potpuno kompatibilan sa iOS 6.x.x.

Dobra besplatna alternativa je MultiStorey koji na žalost nema opcije za gašenje svih aplikacija iz task bara niti izravan link ka postavkama te je za sada, samo kompatibilan sa iOS 5.x.x (Mada sam siguran da će developer tog tweaka ubrzo napraviti update), ali je na kraju krajeva i besplatan tweak.

Bez obzira na što se odlučite, jedno je sigurno; ako ste power user iOS-a te očekujete više, ljepše i bolje od task switchera, ne gledajte dalje od Switchy tweaka. Ja mu dajem 100% preporuke.

Što vi mislite? Koja je vaša omiljena solucija za task bar? Javite nam u komentarima.

 • Sven

  Koristio sam Switchy na iP4S na iOSu 5, svaka čast developeru, ali sada koristim Auxo koji mi je punoooooo bolji i jednostavniji. Omar bi li mogao usporediti switchy i auxo pa to dodati u clanak? Mislim da bi to pomoglo ljudima koji traze slicne tweakove.. :)

  • Pa već sam stavio link. Meni osobno je auxo naravno ljepši ali je switchy bolji.

 • i4s

  Ja koristim Aero…mozda nije bas brz i praktičan kao Switchy ali mi zanimljiviji i grafički ljepši

 • marac_

  switchy je zakon.

 • Francco

  Auxo vrh :) + sto ima i free :)

  • marac_

   većeg žderača od rama još nisam vidio od tog auxa. samo što je ušminkan, switchy jednostavniji i funkcionalniji

 • Al kapone

  Nešto mi smeta mobitelu otkako imam novi jailbreak. Imam iOS 6.1 i često mi se dešava da se odjednom samo upali jabuka na ekranu i moram ga restartirati. Zanima me jel ima kakvo rijesenje da saznam koji tweak smeta ili da izbrisem sve pa ponovo uradim jailbreak. Molim vas pomoć

  • i4s

   Kreni od zadnjeg sto si instalirao pa redom…Ako imas neke crackirane tweakove, oni nekad znaju pravit probleme

   • f.dakovic1

    Ili ga jednostavno stavi u safe mod… onda nećeš imati pristup većini tweakova.