Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Cydia >>> TapToUnlock7 tweak – Otključajte zaslon samo jednim dodirom
taptounlock7-feat

TapToUnlock7 tweak – Otključajte zaslon samo jednim dodirom

Iako smo se navikli da klizanjem prsta otključavamo zaslon našeg iUređaja, mnogo puta nam je palo na pamet da bi jednostavniji način bio jednostavno dodirnuti zaslon. Sa tweakom TapToUnlock7 možete učiniti upravo to.

Stari slide to unlock tekst mijenja se u tap to unlock gumbić na koji je dovoljno samo tapnuti kako bi otključali zaslon. U podešavanjima tweak možemo upaliti ili ugasiti po želji, onesposobiti stari način otključavanja klizanjem i još mnogo toga. Postoji i opcija da se zaslon otključa ako se na njega tapne bilo gdje. Takođe je zanimljivo da se mogu vršiti vizualna prilagođavanja gumba kao što je dodavanje slike, gašenje granične linije (koja, vjerujem, nije trn u oku samo meni), ubaciti tekst po želji i slično.

taptounlock7prefs

TapToUnlock7 radi kako na iPhone i iPod touch uređajima, tako i na iPadu. Jedini problem je cijena, odnosno činjenica da ona uopšte postoji. TapToUnlock7 košta 0.99$ a ne mogu se oteti dojmu da ovakav tweak treba da se nudi besplatno, unatoč raznim mogućostima podešavanja. Ipak, to je samo moje osobno mišljenje. Kako se vama čini?

 

Image credits: ModMyi

  • SANCHEZ

    to se ne kupuje to se jednostavno skine sa odredjenih stranica :)

  • tatko

    na slici je novi iphone 6 sa većim ekranom :p

  • tatko

    btw, na iphone 5s potpuno nepotreban tweak a ne vidim da mi se izlizalo staklo na tom mjestu gdje je slider ni na ostalim uredjajima :)