Sunday, 8 December, 2019
Home >>> Cydia >>> Uklonite suvišne odjeljke za prilagođavanje aplikacija iz Postavke aplikacije
noappsettings-feat

Uklonite suvišne odjeljke za prilagođavanje aplikacija iz Postavke aplikacije

Sjećamo se kako je i ranijih godina Postavke aplikacija znala biti prepuna raznih odjeljaka za podešavanje parametara za većinu instaliranih aplikacija. U iOS 8 je situacija još zamršenija jer apsolutno svaka instalirana aplikacija dobije i svoj odjeljak u postavkama.

Glavobolja nastaje kada znamo da se sve te postavke mogu riješiti u okviru drugih odjeljaka za prilagodbu iOSa te uistinu svaka aplikacija ne mora imati poseban odjeljak (postavke notifikacija, pozadniskog rada aplikacija i slično). Sakriti ih možete pomoću novog, besplatnog, tweaka pod nazivom NoAppSettings.

noappsettings

Nakon instalacije tweaka odjeljci će biti momentalno uklonjeni a mali nedostatak je nepostojanje mogućnosti prilagodbe za sam tweak, npr. zgodno bi bilo birati odjeljke aplikacija koje želimo sakriti a koje ostaviti, što je naročito važno za jailbreak tweakove koje nemaju aplikacijsku ikonu. Svi odjeljci se vraćaju na svoje mjesto nakon deinstaliranja tweaka.

U svakom slučaju NoAppSettings možete besplatno oprobati pa zaključiti da li vam odgovara ili ne. Preuzeti ga možete sa BigBoss repozitorija.