Monday, 28 September, 2020
Home >>> Cydia >>> Uskoro nam stiže Auxo, tweak koji će revolucionizirati App Switcher (UPDATE – STIGAO)
auxo

Uskoro nam stiže Auxo, tweak koji će revolucionizirati App Switcher (UPDATE – STIGAO)

Rijetko kad ćemo biti u prilici da vam predstavimo tweak koji još nije službeno predstavljen na Cydiai. Ovakva najava jednog tweaka može značiti samo da nas je ideja toliko oduševila da smo se osjećali primorani podijeliti vijest sa vama.

U listopadu ove godine na forumima stranice The Verge postavljen je zanimljiv dizajnerski koncept za iOS App Switcher budućnosti. Sve je i trebalo ostati vježbom jednog talentovanog dizajnera ali opšte oduševljenje potencijalne publike natjeralo ga je da se udruži sa nekoliko developera te da taj koncept pretoči u stvarnost. Auxo mijenja način na koji shvatamo i koristimo App Switcher. Primjerka ovog tweaka, koji bi se uskoro trebao ponuditi na Cydiai, dograbio svima poznati Jeff Benjamin sa iDownload bloga, te sa nama podijelio svoja iskustva. Umjesto standardnih ikona, ovaj tweak pravi pojedinačne kartice za sve aplikacije koje su pokrenute u tom trenutku.

Izgled bi najbolje mogli uporediti sa umanjenim screenshotovima koji, pored što prikazuju pokrenute aplikacije, prikazuju i stanje u kojem se aplikacija trenutno nalazi. Tweak nudi mogućnost uklanjanja više aplikacija od jednom iz multitaskinga pomoću svajpanja kartica prema dole a moguće je čak i ukloniti sve aplikacije od jednom. Uistinu, ovo je najzanimljivija zamjena za App Switcher koju sam vidio “na papiru” te vam mogu reći da jedva čekam da isprobam ovaj tweak na svojoj koži. Do tada možete pogledati i video koji je Jeff spremio.

Alternativni App Switcheri:

UPDATE:

Auxo je sada dostupan na Cydiai po cijeni od 1.99$. Na žalost, da bi ga instalirali potrebno je da vaš uređaj pokreće iOS 6. Inačica za iOS 5 je u izradi i bit će dostupna narednog tjedna. Auxo je kompatibilan sa iPhoneom te iPod touchom a developeri naglašavaju da je iPad inačica u procesu izrade te da bi trebala biti ponuđena kupcima početkom naredne godine.

 • robee

  Nije lose, nadam se da ce biti kompatibilno sa zephyrom…

 • Ali

  Upravo ga kupih. FENOMENALAN je. Radi zajedno sa Zephyrom odlično.

  • Ali

   I da, radi na 5.1.1. Valjda su ga updateovali u međuvremenu.

 • Pingback: Auxo za iOS 8 | HD Vijesti()