Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Uštedite na bateriji i popravite fluidnost uređaja uz SmartClose tweak
smartclose_feat

Uštedite na bateriji i popravite fluidnost uređaja uz SmartClose tweak

iOS 4 donio nam je mogućnost multitaskanja aplikacija. Od drugih rješenja razlikovao se po tome što su aplikacije u pozadini mogle da rade do 10 minuta a onda bi ih iOS suspendovao i ubacio u duboku hibernaciju (deep sleep). Iako su se mnogi žalili na ovo u konačnici se pokazalo dobrom solucijom koja štedi bateriju. iOS 7 je donio i mogućnost dozvole rada pozadinskih aplikacija i nakon 10 minuta.

Novi tweak slavnog developera Ryan Petricha sve aplikacije otvorene u App Switcheru odmah ubacuje u deep sleep te vam štedi bateriju i memoriju. Kad malo bolje razmislite shvatit ćete da je riječ o genijalnom rješenju. Zašto? Postoji pregršt tweakova koji su sposobni sve aplikacije izbaciti iz switchera momentalno, dakle totalno ih zatvoriti. Ovaj princip koliko je dobar toliko je i rastrošan. Dakle, izbacimo li sve aplikacije iz memorije, svako iduće pokretanje iziskuje ponovno učitavanje u memoriju i to kroz više procesa koji su za pokretanje aplikacije potrebni (provjera potpisa koda, pokretanje sučelja, itd.). To troši bateriju bez potrebe.

smartcloseprefs

SmartClose ih zadržava u memoriji ali im dubokom hibernacijom blokira svaki vid komunikacije sa antenama uređaja, operativnim sustavom i drugim. U slučajevima kada iUređaj nema dovoljno memorije (RAM) on će sam zatvoriti hiberniranu aplikaciju po vlastitom izboru. SmartClose po instalaciji i po potrebi aktivira Activator komandom koju mu vi zadate.

Ovdje vam se može učiniti da pričamo o ekstremnim situacijama štednje koja nije upitna ali ne trebamo zaboraviti ni drugi aspekt – fludiniji i prirodniji rad operativnog sustava. Osobno sam gotovo opsesivno kompulzivan u svom nagonu da aplikacije gasim iz switchera iako sam upoznat sa njihovom hibernacijom poslije 10 minuta. Ovaj tweak me je natjerao da razmislim ponovo o svojim postupcima a možda će i vas.

U svakom slučaju vas ne košta ništa da ga isprobate a kako bi ga preuzeli morate dodati Ryanov beta repo u Cydiau:

http://rpetri.ch/repo/

Javite nam kako vam se čini, kako vaš uređaj radi kada se SmartClose koristi.

 

Image credits: ModMyi