Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Virtual Home Cydia tweak – Dodatna funkcionalnost za Touch ID
touch_id

Virtual Home Cydia tweak – Dodatna funkcionalnost za Touch ID

I to smo dočekali! Na Cydiai je objavljen prvi tweak koji napravljen specijalno za iPhone 5s i Touch ID tehnologiju biometrijskog senzora koju ovaj uređaj koristi. Njegova osnovna zadaća je da vam pomogne da lakše izađete iz neke aplikacije ili pristupite App Switcheru.

Kako to radi? Umjesto da fizički pritisnete Home tipku kako bi izašli iz neke aplikacije dovoljno je samo da je dodirnete. Home tipka ubjedljivo je najviše korištena tipka na bilo kojem iUređaju a pomoću ovog tweaka pomoći ćete da se bolje očuva njen fizički mehanizam (pogotovo što možemo samo pogađati koliko će koštati njena zamjena sada kada je kombinovana sa Touch ID senzorom).

Da bi izašli iz neke aplikacije dovoljno je samo da tapnete Touch ID senzor (Home tipku) jednom a kako bi otvorili App Switcher potrebno je da tapnete senzor i kratko zadržite prst na njemu. Mogućnost da pokrenete Siri, na žalost, nije dodana pa ćete to morati raditi starom metodom. Dodatnu pohvalu zaslužuje i to da sa ovim tweakom više nećete morati pritisnuti Home ili Power tipke kako bi upalili zaslon nego je dovoljno da samo dodirnete Touch ID senzor.

Po mišljenju mnogih riječ je o funkcijama koje je trebao dodati i sam Apple (na ovaj ili onaj način) jer kome treba još jedna fizička tipka koja će se prije ili kasnije pokvariti?

Virtual Home je besplatan tweak koji možete preuzeti sa BigBoss repoa a preduvjet je, naravno, da imate iPhone 5s.

Što mislite, nepotreban ili dobrodošao tweak?

 

 • luc1fer

  Jako zanimljivo i praktično, samo me zanima kako će mi se ovaj tweak odraziti na bateriju. Možda se varam ali mi zvuči kao veliki potrošač s obzirom da je senzor uvijek aktivan…

 • gpanjkov

  Instalirao! Kad tapnet jedanput nista se ne desava a kad tapnem i zadrzim otvara svicer.

 • gpanjkov

  Radi sve ko Doksa

 • dreams

  Odličan tweak!!! Nadam se da neće utjecati na potrošnju baterije.