Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Watchdog tweak donosi pravi multitasking iOS aplikacija
image-1024x664

Watchdog tweak donosi pravi multitasking iOS aplikacija

U vremenima kada iOS još nije imao nativni multitasking aplikacija na Cydiai je postajao Backgrounder tweak koji je omogućavao neometan rad aplikacijama u pozadini, kada iz njih izađete. iOS sada ima multitasking ali se on većinom bazira na “uspavljivanju” aplikacija u pozadini a novi Watchdog tweak nastavlja tamo gdje je stao Backgrounder, dakle omogućava pravi multitasking uz neometan rad otvorenih aplikacija.

Kako bi instalirali Watchdog na Cydiau ćete morati dodati ovaj repo:

http://allankerr.github.io/repo/

A imajte na umu da je tweak dostupan u beta inačici jer je u razvoju. Većinom je stabilan ali poneki bug uvijek je moguć. Tweak radi na taj način da kada otvorite App Switcher na svom iPhoneu tapnete na ikonu aplikacije u switcheru kako bi ona nastavila rad u pozadini.

image2-816x1024

Pored ikone za koju je omogućen ovakav rad pojavit će se mali kružić, a kada želite isključiti ovu funkcionalnost dovoljno je da opet tapnete na ikonu aplikacije. Pomoću ovoga aplikacije će i u pozadini raditi baš kao i da su otvorene što može dodatno crpiti bateriju ali u nekim slučajevima to je prihvatljivo zbog pogodnosti koje dobijamo.

image1-1024x788

Na primjer, “backgroundanjem” Safari preglednika dok se reproducira neki video neće obustaviti reprodukciju. Ako aplikacijama omogućite ovaj način rada one će sa njim nastaviti i nakon respringa ili restarta uređaja, sve dok ne isključite funkciju. Iako još u beta fazi razvoja ovaj tweak ima dosta potencijala i jedva čekamo da vidimo kako će se ponašati finalna inačica. Što vi mislite, treba li vam ovakav tweak?

  • Silvano Nikolić

    Great Tweak :) Odlicna za background play za You Tube App