Thursday, 22 April, 2021
Home >>> Cydia >>> Wave2Wake tweak – Otključajte iPhone pomoću senzora blizine
ProximityLock-Header-500x266

Wave2Wake tweak – Otključajte iPhone pomoću senzora blizine

Senzor blizine na vašem iPhone uređaju omogućava gašenje zaslona u toku poziva kako se ne bi slučajno prekinuo poziv ili neželjeno uključila neka druga opcija. Jailbreak tweakovi koji taj senzor blizine koriste u druge svrhe nisu nikakva novina a sada smo dobili još jedan – Wave2Wake.

Kao što se možda mogli naslutiti iz naslova, ovaj tweak omogućava otključavanje ili zaključavanje uređaja “mahanjem” ispred senzora. Dakle da bi ga koristili vaša ruka mora biti jako blizu uređaju a još jednostavnije je da se senzor dodirne prstom. Iz odjeljka u Settings aplikaciji možete vršiti određena prilagođavanja tipa da li tweak želite koristiti za otključavanje, zaključavanje uređaja ili čak oboje. Tu su i opcije za privremeno gašenje tweaka kada je baterija pri kraju ili da tweak ne radi ako na uređaju nema pristiglih notifikacija.

Wave2Wake-Preferences-Pane-593x770

Zgodna opcija je i to da možete odrediti sa koliko će se mahanja/dodira senzora otključati vaš iPhone. Naravno, ovo nije za one koji su opsjednuti sigurnošću na svojim uređajima a i tražena cijena od 0,99$ bi mogla biti problem za neke jer ne bi bilo potpuno pogrešno očekivati da ovakav tweak bude besplatan. Na vama je da odlučite, i ne zaboravite da od nedavno imate opciju povrata novca ukoliko vam se neki tweak ne dopada.