Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> WeatherIcon 6 Cydia tweak – Učinite ikonu Vrijeme aplikacije korisnijom
weathericon2

WeatherIcon 6 Cydia tweak – Učinite ikonu Vrijeme aplikacije korisnijom

iOS ikone nisu se mnogo mijenjale, baš kao ni sam sistem. Lijepe su i služe svrsi identifikacije one aplikacije koju želimo promijeniti a ako želite više funkcionalnosti mora te se okrenuti jailbreaku. Baš kao što LiveClock tweak pomaže ikonici sata da pokazuje stvarno vrijeme tako i WeatherIcon pokazuje trenutno stanje vremenskih (ne)prilika koje vladaju vani. Tweak je upravo dobio update tako da sad bez problema radi sa iOSom 6, a od tud je i brojka 6 u nazivu.

weathericon

Primijetili ste kako ikona aplikacije Vrijeme uvijek pokazuje 73° F (vjerovatno što to neki smatraju idealnom ambijentalnom temperaturom – približno 22° po celzijevoj skali) WeatherIcon 6 će to promijeniti te prikazivati da je vani sunčano/kišovito/oblačno uz trenutnu temperaturu a sve na osnovu posljednjeg updatea koji ste napravili u Vrijeme aplikaciji. Ukoliko želite vršiti podešavanja ovog tweaka morat ćete se zaputiti u postavke pa u notifikacije te u postavke widgeta za vrijeme.

weathericon1

Ovdje možemo omogućiti prikazivanje vremena i temperature u status baru (trenutno nije moguće) ali i odabrati koju aplikaciju koristimo za vremensku prognozu što je praktično jer mnogi koriste neku drugu aplikaciju a ne onu koja je ugrađena u iOS.

WeatherIcon 6 je, baš kao i ranije, besplatan tweak koji možete odmah preuzeti sa ModMyi repoa.

 • jutarnjakava

  Napokon :-)

  Dobra fora, ali nestrpljivo čekam status bar opciju.

 • memnun83@yahoo.com

  Evo skinuo sa ovo vrijeme a li ponovo nece. Cim ukljucim applikaciju samo se ugasi

  • Skinner

   Ista situacija i kod mene. Od kada sam uradio JB imam problem sa aplikacijom vrijeme. Imal neko pomoc oko ovoga? Hvala

 • Instalirao i otisao safe mod. Obrisao i izgubio polovicu aplikacija