Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Cydia >>> Wi-Fi Booster – Proširite rezultate pretrage Wi-Fi mreža
Wi-Fi Booster ftimg

Wi-Fi Booster – Proširite rezultate pretrage Wi-Fi mreža

Koliko puta Vam se dogodilo da prilikom skeniranja Wi-Fi signala na iUređajima ne možete pronaći određenu mrežu, koja je u vašoj neposrednoj blizini. Ili pak, kako se često događa, kvaliteta signala bude poprilično loša.

Radi se naime o ograničenju koje je Apple postavio na svoje uređaje, ne znamo iz kojeg razloga. Kako bi riješili ovaj problem developeri su popravili tu nepravdu, te svim korisnicima Jailbreak-anih iUređaja ponudili rješenje.

Kako napraviti Jailbreak za Vaš iUređaj

wifibooster

Wi-Fi Booster je zakrpa, koja uklanja ograničenja na iOS-u, te vam onemogućava da vidite ili se povežete sa svim dostupnim mrežama. Deverloper ove zakrpe ili proširenja iOS-a kaže da Wi-Fi Booster može otkriti 100% više mreža u određenim područjima.

Prilikom instalacije ove zakrpe nije potrebno naknadno ugađati Wi-Fi Booster. Jer se on pri samoj instalaciji integrira izravno u Wi-Fi iUređaja. Nakon instalacije jednostavno odite u kariticu Wi-Fi, te provjerite rezultate pretrage. Osim većeg broja dostupnih mreža primijetiti će te da svaka pojednina mreža ima dodatni opis koji uključuje jačinu signala, te MAC adrese.

Wifi booster scan network

Ako ste jedan od onih koji koriste Wi-Fi u većini slučajeva za povezivanje na internet. Ovaj dodatak biti će više nego koristan. Svota koju je u Cydia-i potrebno izdvojiti za preuzimanje ove zakrpe iznosti 1.99$. Dodatak je dostupan za download u BigBoss repo-u. No korisnici koji se odluče da ga instaliraju, trebaju na svom iUređaju imati instaliran minimalno iOS 4.

Ja trenutno nisam u mogućnosti da provjerim kako ovo zaista radi, jer u blizini nemam Wi-Fi mreža, izuzev ove moje. Pa bi bilo dobro da svi, oni koji se odluče skinuti ovaj dodatak, ostave komentar kako stvari rade u praksi.

Izvor slika: idownloadblog.com

  • Razlog zasto Apple ne pokazuje sve mreze je to sto mreze koje nisu pokazane su one koje su veoma slabe te osim spore konekcije i veoma sporog interneta takodjer u vise navrata iskljucuju i ukljucuju na odredjenu mrezu sto stanje cini jos gorim. Ja sam probao tweak i radi kao sto je i objasnjeno. Tweak ce vam sasvim sigurno pokazati mreze koje prije niste mogli vidjeti (ako postoje u okolici) ako vam ne smeta spor internet onda je ovo tweak za vas.

  • Ante

    zbilja radi..upravo provjereno ;)

  • Tony

    Wi-Fi Booster koristim jako dugo, i mogu vam reci da radi ko sat :), MAC adresa, odlicno, s kombinacijom WIFI2ME (aplikacija sa Cydia-e za probijanje speedtouch router passworda)

  • BELMINHO

    RADIIII :))))))))