Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Cydia >>> WidgetCenter tweak je nova platforma za widgete koja koristi Reachability sučelje
widgetcenter-feat

WidgetCenter tweak je nova platforma za widgete koja koristi Reachability sučelje

Kako bi se iPhone 6 i 6 Plus i dalje mogli, po potrebi, ugodno koristiti jednom rukom Apple je ove uređaje opskbio Reachability opcijom koja cijelo sučelje pomjera ka dole. U momentima kada je opcija upaljena na zaslonu imate priličnu prazninu koja ne služi ničemu. iOS developer Mitch Treece odlučio je napraviti tweak koji će pomenutu “šupljinu” popuniti widgetima.

Njegov tweak WidgetCenter je već dostupan na Cydia-i te se isporučuje sa četiri widgeta (WCControls, WCSwitcher, WCMusic, i WCTime) koje je moguće ubaciti u Reachability sučelje. Ono što je još važnije u cijeloj priči, WidgetCenter nudi API zainteresiranim developerima da osmisle vlasite widgete i ponude ih na Cydia-i pri čemu će ovaj tweak postati kompletna platforma za njihovo ubacivanje i korištenje.

widgetcenterprefs

Iz odjeljka u Settings aplikaciji možete vršiti prilagodbe kao što su raspored widgeta, njihova pozicija i slično. Sve u svemu, ideja se čini više no dobro ali njen krajnji uspjeh ovisit će o dostupnosti drugih widgeta koji će WidgetCenter koristiti kao platformu. Tweak možete preuzeti sa BigBoss repozitorija po cijeni od 1.99$, a dostupan je samo za iPhone 6 i 6 Plus. Kako vam se dopada?