Friday, 22 October, 2021
Home >>> Cydia >>> WiFi Booster tweak – Pronađite i slabije WiFi hotspotove u vašoj blizini
wifi-booster

WiFi Booster tweak – Pronađite i slabije WiFi hotspotove u vašoj blizini

Vaši frendovi sa Samsung, Sony, HTC ili drugim telefonima iz Android tabora sigurno su se znali našaliti sa vama kako iPhone “ne hvata WiFi mreže” kao njihov ljubimac. Istina, od početaka iOSa ovaj sustav neće prikazivati one WiFi mreže ako procijeni da konekcija neće biti dovoljno stabilna.

Cydia je tokom godina nudila više rješenja za ovaj problem. Tako smo prošle godine dobili WiFi Booster tweak koji je sada kompatibilan i sa iOS 8. Za one koji nisu upoznati sa njim, ovaj tweak uklanja ovo ograničenje iz Settings aplikacije prikazujući vam sve WiFi hotspotove koji su na tom mjestu dostupni, zajedno sa MAC adresom hotspota i stvarnom jačinom signala. Na ovaj način, naravno, dobijate više izbora da uspostavite konekciju ali ne treba očekivati čuda sa udaljenim ili prebukiranim hotspotovima.

WiFi Booster košta 1.99$, a ako ste ga kupili ranije nadogradnja na iOS 8 kompatibilnu inačicu je besplatna. Preuzeti ga možete sa BigBoss repoa a po instalaciji ne očekujte nove ikone ili odjeljke u Settings aplikaciji jer WiFi Booster ne zahtijeva konfiguriranje. U svakom slučaju riječ je o tweaku koji sigurno treba oprobati. Kakva su vaša iskustva sa njim?