Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Cydia >>> WS Wallpaper Cydia tweak koji dodaje scroll efekte
wswallpaper

WS Wallpaper Cydia tweak koji dodaje scroll efekte

Više puta je prežvakana činjenica da Appleu nekada treba mnogo, mnogo vremena da uvede neku promjenu u iOS. Wallpaperima je trebala čitava vječnost da budu implementirani a ako su vam obični, statični wallpaperi već dosadili jedini način da promjenite to je da zavirite na Cydiau. Već nekoliko dana se tamo nudi WS Wallpaper tweak koji vam omogućava da na HomeScreen stavite wallpapere koji se pomjeraju kako vi scrollate kroz pojedine stranice sa vašim aplikacijama.

Ovo je korisnicima Androida poznato odavno. U principu, koristite neki widescreen wallpaper koji se onda po širini smjesti na vaš HomeScreen a efekat scrollanja bit će intenzivniji ako imate što manje stranica sa aplikacijama na HomeScreenu. Nakon instalacije ovog tweaka dobit ćete i novu ikonu a kada tapnete na nju moći ćete prilagođavati svoje već postojeće slike i učiniti ih “scrollabilnim.” Ipak, lakše će biti da nabavite pravi widescreen wallpaper (npr. neku sliku koju bi koristili i kao pozadinu na svome računalu) ali vam odmah preporučujem da obratite pozornost na rezoluciju te slike. Što je veća, to je naravno bolja jer tako ćete izbjeći distorziju na zaslonu svog uređaja i pozadina neće izgledati pikselizirana (malene kockice).

WS Wallpaper je besplatan tweak koji podržava iPhone i iPod touch. Nadamo se da će uskoro se pojaviti i verzija koja podržava iPad. Pogledajte i video koji su pripremili na blogu App Advice:

  • Boy

    Bosspaper je bila odlicna aplikacija koja na zalost vise nema podrsku za novije verzije iOS-a :(
    Mogli ste staviti na stotine wallpapera da se mjenjaju u zadanim intervalima ili rema podesenjima koja vama odgovaraju. Stvarno je steta da vise ne radi stabilno i da uopce vise nema nesto slicno.

  • Dara

    Odličan tweak. Hvala!