Monday, 16 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Zephyr tweak, otvorite multitasking bar putem gesti – Goodbye home button – Update
multitasking

Zephyr tweak, otvorite multitasking bar putem gesti – Goodbye home button – Update

Nakon uspjeha (neuspjeha) sa Spire Siri portom poznati iOS hacker chpwn je prije par dana objavio odličan tweak imenovan Zephyr. Nakon par dana korišenja, odlučio sam da je vrijedan spomena pa tako donosimo malu recenziju.

Naime, radi se o tweaku koji će vam omogućiti bolji i brzi multitasking na iPhoneu.

 

Tweak ima dvije funkcije. Prva funkcija je otvaranje multitasking bara koristeći gestu sa jednim prstom, odozdo prema gore. Ovo otvara multitasking isto kao i dupli click na home gumb ili slide up sa tri prsta na iPadu. Ova funkcija radi odlično i možete je koristiti na bilo kojem zaslonu ili aplikaciji u iOSu 5.

Osim što je ovaj način multitaskinga puno brži,  također vam može pomoći ako imate problema sa home dugmetom. Prije nego instalirate Zephyr također možete probati resetirati home dugme pomoću ovih uputa.

Druga funkcija je prebacivanje sa aplikacije na aplikaciju povlačenjem jednog prsta slijeva nadesno ili sa desno na lijevo. Dakle, ako ste u nekoj aplikaciji te se želite prebaciti na drugu, sada to možete uraditi bez otvaranja multitasking bara. Ovo je slično troprstnoj gesti za iPad ili OS X Lion.

Za razliku od prve funkcije koja radi savršeno, primijetio sam male probleme sa korištenjem druge funkcije za vrijeme čitanja na Safariju gdje vam se može desiti da se slučajno prebacite iz aplikacije u aplikaciju.

U svakom slučaju, i jedna i druga funkcija se mogu upaliti ili ugasiti u postavkama tako da ni to nije problem. Tweak je veoma stabilan i radi bez ikakvih zastoja ili kašnjenja.

Za Zephyr vam je potreban jailbreakan uređaj na iOS 5 te 2.99$. Možete ga naći u BigBoss repou u Cydiai. Javite nam što vi mislite o ovom tweaku.

Update: Zephyr je upravo updatan na novu verziju 1.0.2 koja rijesava neke od problema koje sam naveo ranije. Kao naprimjer sada u postavkama mozete promjeniti mnogo vise stvari. Kao naprimjer odrediti sa koliko prstiju pravite geste od 1-4. Sada mozete ugasiti tweak kada kucate na tipkovnicu, te ga mozete ugasiti u odredjenim aplikacijama, kao na primjer u Safariju. Update je besplatan za sve koji su vec kupili tweak u prvoj verziji.

Za više detalja pogledajte ovaj kratki video Zephyra u akciji:

 • Dentex

  Takve funkcije već koristim pomoću Ativatora……

 • Dentex

  nego kako source hackulo.us dovesti u red, jel do njih, server u banani tj opterećen ili nešto drugo je po utorku :P

 • Boy

  probao, nist posebno …nema nista do backgroundera u kombinaciji sa multiflow :)
  onda imamo pravi multitasking, a ovo je samo brzi pristup ejplovom ”multitaskingu” koji tamo basa samo sto zeli, a ne sto mi zelimo…

 • Lakii

  ako moze i aktivator bilo bi lijepo da napravite upustva i za njega jer je on free.

  • Guest134

   Postavke – activator – at home screen – pod gestures nadji from screen bottom – activate switcher. Isto tako ako hoces da ti to radi dok si u aplikacijama, activator – in application – from screen bottom – activate switcher. Meni je ovo puno bolje nego zephyr zato sto dok sam bio pisao poruke kad slidao do znakova povlaxcio mi je app switcher

   • Guest134

    Zephyr mi je povlacio app switcher* pa mi je to smetalo :)

 • Fxdd
 • Fxdd
 • Hrvoje Radošević

  ma budimo realni ko uopce kupuje ove aplikacija…ako i jeste nemojte vise…imate tonu repoa za cydiu na kojima su crackirane app….budite pametni i ne bacajte pare

  • Nemam problema dati nekome 1 dolar za sata i dane rada na necemo sto ja osobno koristim svaki dan. 

 • Filipbagaric

  Ne bacam pare nego ga instaliram besplatno ;) 

 • Vanja V

  Ima ga i free na cydia.xsellize.com

 • drovric

  Neke ljude stvarno ne razumijem. Oduseve se nekim tweakom, jer im je super i sve to, ali kada treba dati jebeni dolar, onda nastaje problem :)

  Koji cigan trebas biti, pa da krades dolar za nesto sto ti dobro sluzi. Ako ti koristi, plati, pa ce izaci jos bolja verzija od istog developera…

  Ne moras imati telefon od 500-600$ ako nemas para za apps. Simple as that…