Monday, 16 May, 2022
Home >>> Downgrade >>> RedSn0w iOS 5.1 Downgrade – Staro je opet novo
downgrade-to-jailbreak

RedSn0w iOS 5.1 Downgrade – Staro je opet novo

iDev Team je upravo izbacio novu inacicu RedSn0w alata koja vam dozvoljava da napravite downgrade sa iOSa 5.1 ili iOSa 5.1.1 na iOS 5.0.1 na svim A5 i A5X (iPad 2, iPad 3 i iPhone 4S) uredajima te si omogucite iOS 5.0.1 untethered jailbreak.

Jailbreak Upute!

Kao sto vec mozda i znate svi iUredaji koji su izasli prije iPada 2 i iPhone 4S se mogu downgrade na nizu inacicu iOSa putem geohotovog limera1n exploita ako imate SHSH Blobove. (Sto je SHSH blob?)

Upute mozete naci u nasoj downgrade sekciji.

Pocevsi od danas noviji uredaji kao iPad 2, iPad 3 i iPhone 4S se takodjer mogu spustiti na nizu inacicu putem RedSn0wa 0.9.11b1.

Par stvari koje trebate znati prije nego sto uradite ovaj downgrade:

 

 • Nova opcija za downgrade se nazlazi pod Extras>>>Even More>>>Restore
 • Ne mozete napraviti downgrade bez SHSH Blobova. To ste mogli uraditi automatski putem Cydia servera ili putem TinyUmbreallae. Novi RedSn0w podrzava automatsko skidanje sa Cydia servera, sto znaci ako ste imali jailbreak za vrijeme iOS 5.1 najvjerovatnije vec imate ove SHSH blobove.
 • Nova downgrade metoda ce vam podici baseband na najnoviji baseband posto ovaj hack radi na nacin da prvo ponovo podigne iPhone na iOS 5.1 (pri cemu se podigne baseband) pa g a onda vrati na iOS 5.0.1 (ali ne spusti baseband posto je to nemoguce). Ako koristite metodu otkljucavanja za koju vam je potrebna odredjena inacica basebanda NE KORISTITE OVAJ DOWNGRADE PROCES! Ako niste sigurni pitajete u komentima ili na nasoj facebook stranici.
 • Ako ste koristili SAM unlock onda mozete koristiti ovu downgrade metodu. Naravno ne zaboravite da napravite backup SAM aktivacije za svaki slucaj. (Sam backup manualno ili putem Cookie tweaka)
 • Ova metoda se lako moze zakrpiti od strane Apple i pravo je cudo da je vec nisu zakrpili.
 • Najmanje testirani iUredaji su iPad 2.3 i iPad 3.2. Ako nadjete neki bug sa ovim uredajim javite ga iDev Teamu.
 • Novi RedSn0w ima jako puno potpuno novog koda. Osim za downgrade trebali bi ste nastaviti koristiti RedSnow v0.9.10b8b za jailbreakanje uredaja.

Update: iDev team je slucajno zaboravio dodati suport za iOS 5.0.1 (9A406 firmware) za iPhone 4S. To ce se dodati u novom updateu.

Update 2: iDev team je upravo izbacio novu inacicu RedSn0w 0.9.11b2 koja donosi kompetabilnost sa  iOS 5.0.1 (build 9A406) za iPhone 4S koji je bio zaboravljen u beti 1. Nista drugo nije promjenjeno sto znaci da je ovo stvarno solidna verzija RedSn0wa.

Update 3: iDev team je upravo izbacio RedSn0w 0.9.11b3 koji popravlja “Restore failed” gresku i bug na nekim uredjajima.

Update 4: iDev team je upravo izbacio RedSn0w 0.9.11b4 koja sada dodaje i tethered iOS 5.1.1 jailbreak za A4 uredjaje, stiching i NO BB customer firmware.

RedSnow 0.9.11b se moze skinuti direktno sa iDev bloga ili nase download sekcije.

Detaljan korak po korak tutorial kako odraditi downgrade, mozete naci ovdje.

Izvor: [iDev Blog]

 

 • Wesija

  U prvom pasusu misli se na untethered JB,ispraviti u tekstu.

  • Da da untethered. :) Ispravljeno. Thanks.

 • baxuzzz

  ej, imam jedno pitanje
  ugasio mi se iPhone i sad kad ga tethered bootam stuck-a na pinneapple logo-u
  kak da to fixam?
  ako znate

  • Na kojem koraku? Da li to uopce ima veze sa ovim dowgrade alatom ili nesto drugo? Zvucim kao da ga moras podici iz tethered jailbreaka.

   • baxuzzz

    ne, nisam ništa downgrade nego samo odjednom mi se to pojavilo kad sam ga tethered bootao
    i nemogu dalje :S
    pa ako imate nešto, molim vas pomozite

    • Dobro daj nam malo vise detalje o uredjaju, jailbreaku, postupku koji radis.

     • baxuzzz

      imam iPhone 4, tethered jailbraik na 5.1
      evo jučer mi se ugasio i naravno trebao sam napraviti tehtered boot
      to sam učinio, i sve je bilo dobro osim toga što mi se iPhone zamrznuo na pineapple logu -.-

 • macak

  iphone 3gs 32gb iOS 5..1.1 BB 05.16.05 bio prebacena na iPadov 06.15.00 pa na 05.14.03 iPhone cesto gubi mrezu jedno vrijeme pa mi izbacuje poruku da moram restor telefon na itunes i to pokusam izbaci mi gresku tj error -1 nakon toga nemogu d aupalim tel niti bilo sta zaglavio u recovery mode, onda sam pokusao preko snowbreza nesta ubacio sam ponovo iOS 5.1.1 ali nemam mi vise BB,no WI-FI no network no bluthut itd…jel ima tu kakv epomoci ili ne

  • macak

   i stalo se reset