Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Glasine >>> iWatch mogao bi upravljati domovima budućnosti
iwatch

iWatch mogao bi upravljati domovima budućnosti

Nakon što dosta dugo nismo čuli nikakve novosti o pametnom satu u Apple režiji danas nam stižu nove glasine. Dokument koji je objavila tvrtka za analizu Cantor Fitzgerald, a čiji je autor Brian White, otkriva nova predviđanja za ovaj uređaj.

White smatra kako će iWatch biti mnogo više od običnog popratnog elementa iUređajima. Vjeruje se kako će on takođe biti od pomoći pri upravljanju pojedinim elementima pametnih/automatizovanih domova. iWatch bi mogao imati opcije za kontrolu klima uređaja, grijanja, kontrolu TV i HiFi uređaja, rasvjete i sličnog.

Sjetimo se uređaja kao što su Nest termostat ili Philips Hue žarulje koji se mogu kontrolirati pomoću odgovarajućih aplikacija sa iPhonea. Uzmemo li u obzir ranija šuškanja kako će ovaj uređaj biti opremljen senzorima koji će očitavati različite parametre našeg tijela, čini se kako bi kranji proizvod mogao imati mogućnosti kakve smo navikli gledati u naučno fantastičnim filmovima.

Ovo nije ni prvi put da čujemo za Whiteove analize. Svojevremeno je tvrdio da će Apple TV uređaj doći na tržište ove godine, te da će iPhone 5s biti dostupan u više različitih veličina. U njegovu odbranu treba napomenuti da je najavio i raznobojni iPhone (5c). Zbog svega ovoga zdrav razum nalaže da ovu i njoj slične analize ipak uzimamo sa rezervom.

 

Izvor: ModMyi