Monday, 13 July, 2020
Home >>> Glasine >>> Što nam Apple sprema za narednu godinu?
applestuff

Što nam Apple sprema za narednu godinu?

Jedan od najpreciznijih analitičara današnjice, Ming-Chi Kuo, u svom najnovijem istraživačkom izvješću iznio je sopstvena očekivanja o proizvodima koje Apple sprema za narednu godinu. S obzirom na do sadašnja točna predviđanja i ovaj put Kuo je zaokupio pažnju mnogih.

Potpuno novi Macbook spomenut je kao jedan od tih prozivoda. Ovo prijenosno računalo imalo bi potpuno novi dizajn, Retina zaslon od 12″, a na tržištu bi se trebalo naći u drugom ili trećem poslovnom kvartalu 2014. godine. Unatoč neobičnoj veličini zaslona, Kuo smatra da će ovaj uređaj biti jednako ugodan za rad kao MacBook Air 13″, a neće biti ništa manje neprijatan za nošenje od MacBook Air 11″. Smatra se da bi mogao biti još lakši i tanji od Air obitelji a bit će pogonjem Intelovim procesorom. Pored novog MacBooka, Kuo smatra kako će Apple naredne godine ponuditi i povoljniju inačicu iMaca kako bi od Windows računala otkinuli još veći tržišni kolač.

Za narednu generaciju iPada (dakle iPad 6 a ne 5 koji uskoro očekujemo) Ming-Chi kaže kako će zadržati zaslon jednakih dimenzija kao i dosadašnji modeli – 9,7″, s tim da će rezolucija biti bitno poboljšana. Očekuje čak 30-40% veći PPI (piksela po inču) od dosadašnjih Retina iPada. Dok ovaj analitičar ne vjeruje kako će Apple iduće godine predstaviti iPad sa većim zaslonom, on predviđa da će iPad mini 3 zadržati isti zaslon rezolucije 2048×1536 piksela koji će biti predstavljen na ovogodišnjem iPadu mini druge generacije.

Podvučemo li crtu možemo doći do zaključka da su njegova predivđanja prilično logična i razumna. Mali trn u oku (pokažu li se ona točnim) bit će dodatna razlika u rezoluciji zaslona među Appleovim modelima što će goditi krajnjem korisniku ali će u isto vrijeme značiti više posla programerima aplikacija i igara.

Credit: 9to5mac

  • Igy

    Dali postoji nesto slicno kao watchon za samsung galaxy s4?
    Koja je najbolja aplikacija za upravljanje bilo kojom televizijom sa/bez wifi povezivanja s njom bez nekog prikljucka sto se stavi na iphone, dali to uopce postoji? I ako ne koja je najbolja varijanta za to?
    iPhone 4 je u pitanju.
    Hvala :)