Wednesday, 13 December, 2017
Home >>> Glasine >>> Apple će nam uskoro dozvoliti da iznajmimo App Store aplikacije
apps-for-rent

Apple će nam uskoro dozvoliti da iznajmimo App Store aplikacije

Još jedna brzinska glasina, koja bi, ako je istinita smanjila pirateriju po cijelom svijetu te nam dopustila da otkrijemo puno više novih aplikacija.

Jedan od najvećih problema sa kupovinom novih aplikacija preko App Storea je to što nikada ne znate da li će vam se određena aplikacija svidjeti ili ne.

Nitko ne želi baciti svoje novce na aplikaciju koju neće korisiti. U većini slučajeva ljudi se okrenu prema Installousu ili drugim oblicima piraterije kako bi mogli isprobati aplikaciju koju žele.

Apple je u prošlosti pokušao ispraviti ovaj problem tako što je dozvolio developerima da naprave “lite” verzije svojih programa.

To nije lošs ideja, međutim, samo manje od 15% appova ima trial ili lite verzije. Što je sa ostalih 85%?

The Tech Era blog je u posljednjoj beta verziji iTunesa pronašao kod koji pokazuje da Apple radi na rentanju app store aplikacija.

Navodno, svaka aplikacija će se moći iznajmiti na određeno vrijeme kako bi se testirala. Nakon isteka tog vremena, aplikacija bi se sama izbrisala sa vašeg uređaja ili bi vam ponudila opciju da je kupite.

Što mislite? Da li bi ovo pomoglo pri otkrivanju novih boljih aplikacija te smanjilo pirateriju širom svijeta ili ne bi napravilo nikakvu razliku?

Source: [TheTechErra]

  • Srdjanm

    Ovo definitivno treba uvesti…Nema ništa dok se ne proba!!