Friday, 25 September, 2020
Home >>> Glasine >>> Apple HDTV testiraju i operateri iz Kanade?
apple-tv-460x250

Apple HDTV testiraju i operateri iz Kanade?

Glasine oko Appleovog TV uređaja u eteru su već dugo vremena. U posljednje vrijeme one su sve glasnije, čak i do te mjere da čovjek počinje razmišljati da u njima ima i nešto istine.

List The Globe And Mail navodi kako glavni igrači na polju telekomunikacija iz Kanade, tvrtke Bell i Rogers, u svojim laboratorijama već imaju prototipe ovog mitskog uređaja. Činjenica da je ovdje riječ o tvrtkama koje nude bežične usluge komunikacije mi je teže svarljiva. Priča postaje jasnija kada se zna da ove tvrtke nude pakete „žičnog i bežičnog“ brzog interneta za svaki dom. Zbog činjenice da je to tržište pozamašno ovakvi poslovni partneri bili bi od velike koristi Appleu, a dečkima i curama iz Cupertinoa ne priliči da tržištu ponude proizvod koji neba ozbiljnu podršku za svoje funkcije.

Naklapanja zvuče više nego dobro. TV bi se, sudeći po njima, trebao isporučivati sa Siri ali i nuditi mogućnost kontrole pomoću pokreta. Da li bi ovo potonje moglo nalikovati nečemu što je Microsoft popularizovao sa svojim Kinect sistemom teško je reći, a slučaju da to bude istinito već nazirem novu rundu sudskih procesa. Komunikacija ovog uređaja sa Macovima i iUređajima podrazumijevala bi se sama po sebi. Ne sumnjam kako bi ovaj TV uređaj natjerao vodu u usta većini zaljubljenika u gadgete. Možda je Apple spreman da napravi revoluciju još jednog tržišnog segmenta.