Monday, 28 September, 2020
Home >>> Glasine >>> Apple i Intel zajedno proizvode ručni sat?
iwatch

Apple i Intel zajedno proizvode ručni sat?

OK, ove godine čuli smo glasine o tome kako Apple pravi TV uređaj, puno glasina o uređajima koji će naslijediti iPhone, iPad ili iPod touch a za kraj imamo još jednu novu/staru glasinu koju dugo nismo čuli – Apple pravi ručni sat!

Ruku na srce, prije skoro dva mjeseca vidjeli smo zanimljivi iSiri pametni sat u obliku koncepta, ovdje je ipak riječ o “pravoj, pravcatoj” glasini. Kineski blog iPhone.tgbus.com kopao je po Appleovom lancu proizvodnih partnera te od svojih izvora načuo kako su Apple i Intel udružili snage da naprave ručni sat koji bi nosio logo “zagrižene jabučice” (sat sa tim logom sigurno će se bolje prodavati od sata na kojem bi pisalo “Intel”).

Da, sve to zvuči više nego vjerojatno ali ako se uzme kao filozofska vježba sa nešto logike, onda dobija malo smisla. Sve je krenulo kad se iPod nano generacija iz 2010. godine počela nositi oko ruke, kao najobičniji sat, uz pomoć raznih dodataka. Bila je to otkačena, simpatična ideja koja se vrlo lako mogla dublje dojmiti kružoku Appleovih menadžera. Bila bi to prilika da ova tvrtka napravi revoluciju u još jednom prodajnome segmentu.

Vratimo se na glasinu. iWatch (nazovimo ga tako za sad), navodno, bi trebao imati OLED zaslon koji bi mjerio 1,5″ te Bluetooth 4.0 i naravno Siri. Najveći trn u oku je partnerstvo sa Intelov. Čipovi ovog hiper poznatog proizvođača već godinama pokreću MacBook, iMac, Mac mini i ostala Apple računala.

S druge strane, Intel u svojoj ponudi nema mali procesor koji bi ujedno bio i štedljiv (zbog čega iUređaji još uvijek koriste procesore temeljene na ARM arhitekturi). Ovo potonje nas navodi na pomisao kako, sve da se iWatch i pokaže kao prava stvar, taj uređaj u sebi neće imati Intel dijelova.

Mala napomena, slike su ilustrativnog karaktera a autor koncepta (starog već dvije godine!) prikazanog na njima je fantastični ADR studio.

Što vi mislite? Da li bi kupili Apple ručni sat ako bi bio spojen sa vašim iOS ili OS X uređajom?