Monday, 18 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple i Samsung imaju novi ugovor: Proizvest će se 100 milijuna OLED zaslona za iPhone
iphone-6s-screen

Apple i Samsung imaju novi ugovor: Proizvest će se 100 milijuna OLED zaslona za iPhone

Dok Apple i Samsung godinama ratuju po sudovima zbog kopiranja pojedinih uređaja, značajki i čega sve ne njihova poslovna suradnja na drugim poljima i dalje cvjeta, a sudeći po novim glasinama iz Koreje ona bi mogla otići još jedan korak dalje.

The Korea Herald jučer je objavio članak u kojem tvrde da su Apple i Samsung Display potpisali novi ugovor o suradnji po kome će ovaj ogranak Južnokorejskog diva proizvesti oko 100 milijuna OLED zaslona veličine 5,5″ počevši od naredne godine! Ubrzo nakon objavljivanja taj članak je i povučen jer, kako su neke kolege uviđavno naglasile, Apple baš i ne voli kad se njihovi poslovni planovi povlače po javnosti. O prelasku iPhone modela na OLED zaslone šuška se već dugo, a jedine dvije kompanije koje mogu podmiriti Appleove apetite i proizvesti na desetine milijuna ovih panela su Samsung i LG. Prema istim navodima ugovor je vrijedan gotovo 2,6 milijardi dolara.

U članku se ne navodi da će Samsung proizvoditi 4,7″ OLED zaslone za iPhone što možda ide niz dlaku pređašnjim glasinama kako će OLED zaslon biti još jedna ekskluziva za Plus modele budućih iPhonea. Sigurni smo kako ćemo u narednim mjesecima čuti još dosta priče oko Appleovog prelaska na ovu tehnologiju zaslona koja će budućim iUređajima podariti bolju potrošnju baterije kao i življe boje.

 

Story credit: iDownloadBlog