Friday, 30 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple ima novog dobavljača za iPhone 6 baterije?
iphone6-concept-1

Apple ima novog dobavljača za iPhone 6 baterije?

Nadolazeći iPhone 6 će, po svim prilikama, biti jako tanak uređaj. Zbog te činjenice po blogosferi se već dugo trubi kako Apple ima problema sa nabavkom dovoljno tankih baterija, a ako je vjerovati najnovijim glasinama, sada je za njihovu izradu zadužena još jedna tvrtka.

Već ranije smo govorili o tome kako se smatra da će baterija u iPhoneu 6 biti tanja od 2mm (standardne baterije imaju debljinu 2,8-2,9 mm). LG Chemical i Samsung su, navodno, imali problema sa proizvodnjom dovoljne količine tih baterija te po novim izvorima iz Azije na scenu stupa još jedan igrač. Riječ je o Tajvanskoj kompaniji Simplo koja je riješila sve moguće probleme sa proizvodnjom ovih komponenti, a vjerovatno će im se pridružiti i kompanija Desai, takođe iz Tajvana.

Čini se kako baterije treuntno nisu jedina briga za Apple. Inače pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo je prije nekoliko dana tvrdio kako veći iPhone 6 sa 5,5″ zaslonom nećemo vidjeti do naredne godine zbog problema u proizvodnji njegovih metalnih kućišta. Pratit ćemo dalji razvoj ove priče.

 

Story credit: GforGames