Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple iOS aplikacije će se uskoro moći sakriti sa Home Screena?
stock-ios-apps

Apple iOS aplikacije će se uskoro moći sakriti sa Home Screena?

Već godinama se korisnici žale na nedostatak mogućnosti uklanjanja ili sakrivanja standardnih Apple aplikacija koje se isporučuju sa iOS-om. Tako npr. NewsStand ili Stocks aplikacije koje vjerojatno ne koristite morate sakriti u neki folder kako ne bi zurili u njihove ikone na Home Screenu.

Čini se kako će funkcija uklanjanja/sakrivanja uskoro ipak biti dostupna u iOS-u. Priču je prvi objavio blog AppAdvice a dokaze za ovo našli su sakrivene u metadata linijama koda iTunes App Store-a.

hide-apps-rumor

Iako su svi za ovo vezani API ključevi (isFirstParty i isFirstPartyHideableApp) trenutno onemogućeni njihova pojava sugerira kako bi se u skorijoj mogućnosti, eventualno u iOS 10, pojedine Apple aplikacije mogle sakriti na neki način. Pretpostavlja se kako ovo neće biti dostupno za važnije aplikacije kao što su Telefon ili Poruke ali bi moglo biti moguće za Kalkulator ili Kompas i slične. Tim Cook je već (mada površno) o ovome pričao za Buzzfeed još prošle jeseni. Nadamo se da će Apple još jednom poslušati vapaje svojih korisnika.