Wednesday, 28 July, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple je započeo proizvodnju iPhonea 6S sa Force Touch tehnologijom
force-touch-iphone

Apple je započeo proizvodnju iPhonea 6S sa Force Touch tehnologijom

Prema izvješću novinske kuće Bloomberg i njihovim kontaktima u Apple proizvodnom lancu, Apple je započeo proizvodnju novog iPhonea 6S koji se očekuje u toku mjeseca rujna.

Novi iPhonei će izgedati isto ili veoma slično današnjim iPhone 6 modelima te će doći isto u dvije varijante s 4.7 inch i 5.5 Inch zaslonima kao i danas.

Za razliku od današnjeg iPhonea, iPhone 6S će imati Force Touch tehnologiju koja dozvoljava zaslonu da prepozna koliko jako pritišćete na zaslon, što će dodati i treću dimenziju dodira. Izgleda da će se Apple Insider glasina o kojima smo pisali prije par mjeseci ipak obistiniti.

Tehnologija se već koristi u novom Apple Watchu te i u novim Macbook i Macbook pro laptopima te dozvoljava još različitih gesti te i kontekstualne menije, gdje ćete sada moći pritisnuti zalon malo jače kako bi došli do postavki ili novih funkcija aplikacija za koje ste do sada morali ići u postavke ili pritisnuti više gumba na zaslonu. Ovo će naravno ubrazati rad na novom iPhoneu te i povećati produktivnost.

Druge glasine koje smo čuli početkom ovog mjeseca također naznačuju da će novi iPhone biti neznatno deblji radi ove Force Touch tehnologije.

Više o detaljima Force Touch tehnologije te više primjera korištenja možete naći u ovom članku.

Što mislite o novoj funkciji?