Wednesday, 15 July, 2020
Home >>> Glasine >>> Apple odustao od iPhone 7 Pro modela?
iPhone-7-dummy-002

Apple odustao od iPhone 7 Pro modela?

Da će Apple izbaciti dva iPhone modela i ove jeseni je bila sigurna pretpostavka. Ipak, priča o trećem modelu koji bi se zvao iPhone 7 Pro je trajala jedno vrijeme i čuli smo je na više mjesta. Nova govorkanja koja stižu iz Azije pokušavaju objasniti zašto ovaj model neće ugledati svijetlo dana.

Kako prenosi japanski Nikkei Apple je planirao izbaciti 4,7″ iPhone 7 sa kamerom sa jednom lećom, 5,5″ iPhone 7 Plus isto sa jednom lećom kamere te 5,5″ iPhone 7 Pro koji bi imao dvije leće kamere. Ove godine, više no i jedne druge ranije, iPhone modeli primaju jake udarce od strane konkurencije pa je uvođenjem trećeg modela, još skupljeg od ostalih, zvučalo nelogično. Ako je vjerovati izvorima, Apple je ugasio razvoj 5,5″ iPhone 7 Pro modela pred sami početak ljeta. To je prvi put da Apple tako kasno, samo nekoliko mjeseci uoči predstavljanja, vrši tako dramatične izmjene na novoj iPhone liniji.

Kamera sa dvije leće i ostali noviteti koji bi bili ekskluziva za Pro model sada će se naći u iPhone 7 Plus modelu, što je sigurno ispravna odluka jer kupci teško da bi bili spremni izdvojiti dodatne novce na postojeću iPhone Plus cijenu kako bi ih dobili. Složit ćemo se s kolegama s drugih blogova – konkurencija je odlična stvar i sigurno će natjerati sve proizvođaće kao što su Apple, Samsung, LG, Huawei i ostali da nam ponude kvalitetnije i bolje osmišljene uređaje.