Friday, 22 October, 2021
Home >>> Glasine >>> Apple planira iPhone sa 5,8″ AMOLED zaslonom?
iPhone-5se-iPhone-7-concept-Curved-image-007

Apple planira iPhone sa 5,8″ AMOLED zaslonom?

Tajvanska publikacija DigiTimes već godinama je poznata u svijetu Apple glasina. Djelujući iz zemlje u kojoj se nalazi brojni Apple kooperanti u jedinstvenoj su prilici da ih redovno vuku za rukav kako bi raspravljali o detaljima vezanim za nadolazeće iPhone uređaje. Ovaj put otkrivaju nove detalje o većem iPhone modelu.

Prema njihovim izvorima Apple, navodno, planira da ponudi iPhone sa 5,8″ AMOLED zaslonom 2018. godine ili čaj ranije u 2017. godini. Samsung Display bi bila prva na listi kompanija koja bi pravila AMOLED zaslone za ovaj iPhone, a kasnije bi im se priključili LG Displaj i Japan Display. Sve tri kompanije već isporučuju zaslone za Apple mobilne uređaje. Prve dvije kompanije ne bi imale problema da proizvedu velike količine AMOLED zaslona za Apple već naredne godine, dok Japan Display ne bi mogao početi sa masovnom proizvodnjom prije 2018. godine.

Prethodne glasine sugerirale su kako bi Apple počeo ugrađivati OLED zaslone u iPhone 2018. godine. Tako vjerujemo da su male šanse za AMOLED iPhone prije predstavljanja iPhone 8 modela te godine.