Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Apple razvija novu tehnologiju bežičnog punjenja na daljinu
batterylife-ft

Apple razvija novu tehnologiju bežičnog punjenja na daljinu

Tehnologija koja je dostupna danas a nudi bežično punjenje mobilnih uređaja realno spada u red smijurija. Da bi se vaš telefon punio mora biti položen na uređaj namijenjen punjenju, nedostaje samo priključen kabl i kada uzmete telefon on se prestaje puniti. Prema izvorima koji su ovog tjedna progovorili za Bloomberg, Apple se sprema ponuditi pravo rješenje bežičnog punjenja za buduće iPhone i iPad modele.

Zajedno sa svojim kooperantima u Americi i Aziji Appleovci istražuju nove tehnologije koje bi omogućile punjenje iPhone i iPad uređaja na određenim udaljenostima od punjača i bez neophodnog kontakta sa baznim stanicama za punjenje. Zadatak nije lagan jer je potrebno otkloniti mnoge tehnološke barijere kao što je gubitak energije s povećanjem daljine. Iako se ovo čini kao znanstvena fantastika Apple je već prijavio neke patente vezane za ovaj tip tehnologije. Jedan od tih patenata prikazuje kako Mac emituje energiju i puni Magic Mouse i druge uređaje u blizini.

Nije poznato koliko daleko je Apple otišao u istraživanju ove tehnologije ali pojedini izvori smatraju da bi, ako Appleovci uspiju riješiti trenutne probleme, ovaj vid bežičnog punjenja mogli ugraditi u svoje uređaje već naredne godine. To bi bila prava revolucija!