Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Glasine >>> Apple smanjuje proizvodnju iPhonea 5c?
foxconn-workers

Apple smanjuje proizvodnju iPhonea 5c?

Apple konačno ima dva modela u ponudi od kojih jedan nije prošlogodišnja perjanica sa sniženom cijenom (bar izgledom). iPhone 5c je plastični remake iPhonea 5, zamišljen kao povoljniji model u ponudi, ali ne ipak toliko povoljan kako su negdašnje glasine dale sugerirati.

I dok se ovogodišnja perjanica – iPhone 5s prodaje kao lud, čini se kako Apple smanjuje proizvodne kapacitete namijenjene iPhoneu 5c. Appleov partner Foxconn zadužen je za trećinu proizvedenih iPhone 5c jedinica a prema zadnjim vijestima njihova tvornica u Kineskom Zhengzhou će smanjiti proizvodnju ovog modela, u isto vrijeme ostavljajući više svojih proizvodnih kapaciteta za 5s.

Slično je učinio i Pegatron – drugi Appleov partner kome je pripalo čak 70% iPhone 5c proizvodnje. Kineski blog C Tehnology tvrdi da Pegatron ne proizvodi više 320 000 komada iPhonea 5c dnevno nego 80 000. Izvori kažu kako Apple nije zadovoljan prodajom raznobojnog iPhonea dok se u isto vrijeme traži iPhone 5s više.

Da li je posrijedi uistinu pad prodaje povoljnijeg iPhone modela ili je Apple odlučio svoje snage ipak preraspodijeliti na skuplji model ostaje da vidimo.

Sources: DigiTimes

  • Marko

    Ja sam prije tjedan dana kupio iPhone
    5c i oduševljen sam telefonom! Osjećaj u ruci je fenomenalan, naspram 5-ice i
    5s koje su prelagane i imaš osjećaj kao da u ruci držiš igračku.